Mgr. Karolína Peake

  • LIDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,76. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.02.2010 10:44:06

Omluva VV České televizi není na místě

Omluva VV České televizi není na místě

Politická konkurence zcela evidentně propadla panice kvůli rostoucím preferencím strany Věci veřejné.

Proto na ni útočí ve snaze ji zdiskreditovat. Nejprve přišla se lživými obviněními ČSSD, poté Suverenita-blok Jany Bobošíkové, která tvrdí, že v rozhovoru pro časopis Pražan stranu Věci veřejné otevřeně podporuje moderátorka České televize Jolana Voldánová. Není to pravda.

Následuje vyjádření  redakce časopisu Pražan:

S Jolanou Voldánovou dělal rozhovor spolupracovník časopisu Pražan Milan Šimáček a jde o rozhovor zcela apolitický, bez jakékoliv podpory straně Věci veřejné. Podobně jako jiné časopisy se redakce snaží přinést do časopisů Pražan a Věci Veřejné rozhovory s významnými osobnostmi. Jde většinou o klasické life-stylové rozhovory.

Chceme naše čtenáře, kterých je v případě Pražana více než 600 000, nejen upozorňovat na závažná témata, ale také potěšit. V uplynulých měsících jsme v jednotlivých vydáních časopisů Pražan a Věci Veřejné přinesli rozhovory například s herečkami Janou Krausovou a Zlatou Adamovskou, hercem Zdeňkem Svěrákem, zpěvákem Jankem Ledeckým, olympionikem Kryštofem Krýzlem, a také například s herci Radkem Holubem, Milanem Labudou či skladatelem Ondřejem Soukupem.  V podobném duchu se nesl i rozhovor s Jolanou Voldánovou.

Nechápeme, proč zrovna na něj paní Bobošíková útočí, když v něm paní Voldánová mluví o svém stěhování za Prahu, své rodině a profesi. Rozhovor byl připraven před několika měsíci, a protože se mezitím vyskytly rozhovory o něco aktuálnější, zařadili jsme tento materiál až nyní. Připojenou fotografii redakce získala na tiskové konferenci České televize dne 15. února v kavárně Louvre na Národní třídě v Praze. Byla součástí podkladů pro novináře – náš redaktor se zde zapsal svým jménem za redakci Pražan a obdržel flash disk s fotografiemi ČT. Na této tiskové konferenci pak bylo jednoznačně řečeno, že fotografie mohou redakce volně používat se zdrojováním ČT, aby nepoužívaly staré či neaktuální fotky. V tomto smyslu také byla fotografie v našem časopisu řádně označena.

Věci veřejné stejně jako redakce časopisu Pražan věří, že Česká televize po uvedení těchto faktů nebude požadovat omluvu, protože k ní zcela evidentně není důvod.

Karolína Peake, místopředsedkyně  VV
Petra Horáková
, zástupkyně  šéfredaktorky časopisu Pražan

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama