Mgr. Kateřina Valachová, Ph.D.

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,21. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.07.2018 18:57:00

Ano, spravedlnost je slepá

Ano, spravedlnost je slepá

Komentář na facebookovém profilu ke kauze H-systém

 Vyklidit do měsíce klienty H-systému na ulici? Nespravedlnost, nelidskost, nemravost.

Ano, spravedlnost je slepá. Všichni známe dámu s váhami v ruce a zavázanýma očima. Oči má ale zavázané ne proto, aby neviděla nebo aby byla nelidská, ale aby měřila všem stejně bez ohledu na původ, moc či majetek.

Rozsudek byl "podle práva", paragrafy jsou černobílé a jasné. To není třeba rozebírat. Ale nikdo neočekával, že Nejvyšší soud neposkytne (stejně jako soudy nižší - městský a vrchní) ochranu skrze institut dobrých mravů. Kde jinde již by měl být vyslyšen vyšší princip mravní?

Možnost je jedna - obrátit se na Ústavní soud a žádat odklad vykonatelnosti rozhodnutí Nejvyššího soudu do doby, než o věci rozhodne soud Ústavní.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama