Mgr. Kateřina Valachová, Ph.D.

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,21. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

31.03.2017 7:34:00

Hra plná překvapení

Hra plná překvapení

Především oblastí podpory sportu se dnes během návštěvy v Karlovarském kraji zabývala ministryně školství, mládeže a tělovýchovy Kateřina Valachová. Během několika hodin se setkala s aktivními sportovci i se zástupci magistrátu krajského města.

Během setkání s představiteli nohejbalového klubu SK LIAPOR WITTE Karlovy Vary, kteří získali titul mistrů světa, si ministryně prohlédla sportoviště a zázemí týmů, které patří ve svých kategoriích k české špičce. Ostatně jedním z průvodců byl ministryni i mistr světa v nohejbale z loňského roku Jan Vanke. 

„Nohejbal je skvělý sport a lze ho hrát téměř v každém věku, není náročný a má řadu dalších výhod. Určitě je to přesně ten typ aktivní zábavy, který si zaslouží podporu,“ uvedla během návštěvy ministryně Valachová, která se v prostorách klubu setkala mimo jiné i s prezidentem SK LIAPOR WITTE Karlovy Vary Vladimírem Hlavatým a s některými aktivními hráči. „Jsme sice malý sport, ale jako jeden z mála a skoro určitě jako jediný, který se hraje v řadě zemí, vznikl nohejbal v bývalém Československu. Samozřejmě je skvělé, že se o nohejbal a jeho podmínky paní ministryně zajímá,“ poznamenal Jan Vanke.

„Opravdu netvrdím, že jsem nějakou znalkyní nohejbalu, to určitě nikoliv, ale určitě musím říct jedno – je to hra plná překvapení a mnohdy skoro neuvěřitelných dovedností s míčem. Můj tatínek v mládí aktivně nohejbal hrál, takže tento sport pro mě není neznámý,“ zmínila v závěru návštěvy ministryně Kateřina Valachová.

„Podle mne je důležitá systematická a dlouhodobá práce, a to v případě tohoto klubu absolutně platí. Pan Hlavatý je nepřetržitě 29 let předsedou tohoto sportovního klubu. I díky němu má tento klub svou duši a vynikající výsledky,“ řekla poslankyně Markéta Wernerová.

Během dalších jednání se ministryně školství, mládeže a tělovýchovy setkala mimo jiné s prvním náměstkem primátora města Karlovy Vary Čestmírem Bruštíkem a také s náměstkem primátora Michalem Riškem. Ministryni byla představena koncepce uceleného sportovního areálu v prostorách atletického stadionu AC Start a hlavním tématem byla diskuse o připravovaných dotačních programech a prostředcích pro český sport. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama