Mgr. Kateřina Valachová, Ph.D.

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,21. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.10.2016 16:29:00

Mám zájem propagovat univerzitní sport

Mám zájem propagovat univerzitní sport

Ministryně školství, mládeže a tělovýchovy Kateřina Valachová dnes jednala s vedoucími pracovníky sportovních kateder a ústavů tělesné výchovy a sportu.

Na tomto historicky prvním setkání se zástupci sportovních kateder s ministryní shodli na zachování výuky tělesné výchovy a sportu ve studijních programech a podpoře reprezentantů, kteří studují na vysokých školách.

Zásadním tématem dnešního jednání bylo najít shodu k přijetí konkrétních opatření, která povedou ke zkvalitnění tělocvičné a sportovní činnosti vysokoškolských studentů. Předseda České asociace univerzitního sportu František Dvořák ocenil, že se MŠMT poprvé významně zajímá o pohybové vzdělání vysokoškolských studentů. „Největší starost nám činí rušení výuky tělesné výchovy a sportu v rámci studijních programů a univerzit,“ zmínil během jednání. 

Ministryně školství, mládeže a tělovýchovy Kateřina Valachová chce proto vyzvat rektory univerzit a vysokých škol k zachování výuky tělesné výchovy a sportu ve studijním programu. „Volila bych cestu systémového začlenění tělesné výchovy a sportu do studijních programů. Mám zájem na shodě s rektory a zástupci univerzitního sportu propagovat univerzitní sport a systém individuální studijních plánů,“ řekla na společném jednání ministryně. O tomto tématu chce ministryně Valachová také debatovat i se studenty v rámci návštěv univerzit, které v této době zahajuje.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama