Mgr. Kateřina Valachová, Ph.D.

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,21. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.05.2016 20:20:00

Ministryně Valachová absolvovala ve Zlíně ukázku odborného vyučování

Ministryně Valachová absolvovala ve Zlíně ukázku odborného vyučování

Ministryně školství, mládeže a tělovýchovy Kateřina Valachová navštívila v pátek 6. května Zlín.

 Během své návštěvy zde v doprovodu radního Zlínského kraje pro školství, mládež a sport Petra Navrátila navštívila tři školská zařízení a krátce také zavítala na Univerzitu Tomáše Bati.

Ministryně během svého dopoledního programu nejprve navštívila Mateřskou školu Zlín na Luční ulici, kde zhlédla ukázky práce dětí s interaktivními pomůckami, poté se přesunula na Základní školu Zlín-Křiby, kde se setkala s prvňáčky, s vítězkami Poháru ministryně školství a také s členy školního parlamentu, a nakonec zavítala na Střední průmyslovou školu polytechnickou - Centrum odborné přípravy Zlín. Zde se zajímala o dlouhodobou spolupráci školy se zaměstnavateli v regionu a absolvovala ukázku odborného vyučování.

„Jsem ráda, že na této škole se dali cestou, jak známe například z Rakouska či Německa, že důležité je navázat vztah studenta k dané práci. Splňují tedy všechno, co si osobně představuji pod pojmem dobré fungování odborného školství," komentovala prohlídku centra odborné přípravy ministryně Kateřina Valachová.

Potenciálu školy využívá i rozvíjející se průmyslová zóna

Zlínský kraj v posledních letech mezi studenty zaznamenává nárůst zájmu o strojírenské obory. „Byť je to někde mezi čtyřmi až pěti procenty, nárůst evidujeme. Loni se hlásilo 1580 studentů, letos je to 1640. Střední průmyslová škola polytechnická patří mezi tři krajské školy, o které je zájem největší," doplnil Petr Navrátil, krajský radní za oblast školství. Podle něj významnou úlohu v rozvoji školy hraje i fakt, že potenciálu školy využívá i rozvíjející se průmyslová zóna v Baťově areálu.

„V letošním roce nabíráme rekordních 120 žáků, dvě třídy maturitních strojařů, jednu třídu obráběčů kovů a jednu třídu strojních mechaniků. Každý absolvent naší školy vždy ví, kam bude nastupovat do zaměstnání," potvrzuje slova krajského radního Jiří Charvát, ředitel školy.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama