Mgr. Kateřina Valachová, Ph.D.

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,21. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.07.2016 14:51:00

Moje aktivity směřují k tomu, aby byl sport dostupný především dětem a mládeži

Moje aktivity směřují k tomu, aby byl sport dostupný především dětem a mládeži

Motivační způsob, jak zapojit školní mládež do pravidelné sportovní činnosti, ideální prostředek k objevování nových talentů a budoucích hvězd i nejpřirozenější cesta, jak doplňovat tělovýchovné jednoty a kluby novými zájemci.

Právě tyto atributy zdobí Sportovní ligu základních škol o Pohár ministryně školství, jejíž druhý ročník před nedávnem skončil.

Do soutěží v šesti vybraných sportech se od loňského září zapojilo v 9 029 školních družstvech celkem 112 940 starších žáků a žákyň z vyšších tříd II. stupně základních škol nebo odpovídajících ročníků víceletých gymnázií z celé České republiky.

Pořadateli soutěží v atletice, basketbalu, florbalu, házené, minifotbalu a volejbalu jsou Asociace školních sportovních klubů ČR, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy a Česká unie sportu.

„Moje aktivity směřují k tomu, aby byl sport dostupný především dětem a mládeži, a to ve všech městech České republiky. Pro rok 2016 se mi podařilo navýšit objem finančních prostředků směřujících do mládežnického sportu o půl miliardy korun. Upřímně děkuji všem učitelům a trenérům za to, že věnují mnoho svého času dětem a že je vedou k lásce ke sportu. Sportovní liga je k tomu určitě správný krok a věřím, že úspěšně připravíme také třetí ročník,“ říká ministryně školství, mládeže a tělovýchovy ČR Kateřina Valachová.

                                                            Ministerské poháry zvedly prestiž

Tento projekt žáky, pedagogy i trenéry ve školách táhne. V porovnání s premiérovým ročníkem 2014-2015 se do bojů o tituly nejlepších školních týmů v České republice zapojilo o 1 700 družstev a 25 000 žáků více. Všech šest odvětví nabídlo krásné a dramatické duely o každý bod, koš, gól nebo centimetr. Smyslem těchto soutěží však zdaleka nebyly pouze souboje o vítězství, ale zejména podpora soutěživosti, zdravého ducha, týmové sounáležitost i cti hájit barvy své školy.

„Sportovní liga existovala už v minulých letech, ale její podpora ze strany Ministerstva školství a také spojení s hlavními cenami v podobě ministerských pohárů významně zvýšily prestiž celé akce. Platí to zejména o republikových finále jednotlivých sportů, která snesou po organizační a společenské stránce srovnání se špičkovými seniorskými soutěžemi,“ pochvaluje si prezident Asociace školních sportovních klubů Václav Lešanovský.

„Akcí pro mládež se například ve volejbalu pořádá dost, ale za klíčové považuji, že nad touto soutěží drží palec ministryně školství. I zásluhou toho má celá soutěž odpovídající kvalitu, organizaci i atmosféru. Tento turnaj už nehrají žádní začátečníci, ale mnohé talenty, které nastupují v mládežnických reprezentacích,“potvrzuje předseda Českého volejbalového svazu Zdeněk Haník.

Hodnocení sportů 2015-2016

Více ZDE

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama