Mgr. Kateřina Valachová, Ph.D.

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,21. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.07.2016 9:17:00

Možnost dotování mateřských škol ponecháme ještě i příští rok

Možnost dotování mateřských škol ponecháme ještě i příští rok

Vyjádření na sociální síti Facebook.

Výsledek jednání Vlády ČR a Svazu měst a obcí (konalo se v pondělí) je, že na zvyšování kapacit mateřských škol budou i příští rok dotace nejen z Evropské unie, ale také z mého rezortu.

Původně jsem plánovala, že by státní dotace směřovaly pouze na rozšiřování základních škol. Pro mateřské školy by obce musely využít evropských programů.

Došlo k určitému ústupku směrem k obcím, protože jsme se nakonec rozhodli, že pro rok 2017 ponecháme ještě možnost dotování mateřských škol.

Po komunikaci s Ministerstvem pro místní rozvoj zjišťujeme, že jsou tam ještě bílá místa ohledně podpory. Kolik peněz bude celkem ze státního rozpočtu na rozšiřování kapacit mateřských a základních škol, bude jasné po jednání s ministrem financí.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama