Mgr. Kateřina Valachová, Ph.D.

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,21. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.10.2019 20:39:00

Nyní jsou banky silnější než kdykoliv dřív

Nyní jsou banky silnější než kdykoliv dřív

Komentář na facebookovém profilu k diskusi o sektorové bankovní dani

 Znovu jsem byla v Událostech, komentářích. Tentokrát k tématu, u kterého jsem si už během našich vnitrostranických diskusí musela trochu obnovit své původní ekonomické vzdělání - k sektorové bankovní dani.

Naše pozice je jasná.

ČSSD nechce rozkolísat domácí bankovní systém, nicméně Německo, Rakousko či Francie bankovní daň mají a tyto státy ji zavedly bez dramatických dopadů na klienty nebo finanční systém. Je to věc diskusí a příprav, ale je to věc správná.

Zisky bank jsou enormní, obrovské a jsou umožněny tím, že bankovní služby používají čeští klienti a české podniky. Bude spravedlivé, když část z těchto desítek miliard korun zůstane doma.

Jen připomenu, že když byly před lety regulovány bankovní poplatky, tak stejní lidé, jako straší nyní, strašili i tenkrát, že to povede k oslabení sektoru a pomalu k jeho pádu. A nyní jsou banky silnější než kdykoliv dřív.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama