Mgr. Kateřina Valachová, Ph.D.

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,21. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.04.2019 12:13:00

Počet dětských dlužníků stoupá

Počet dětských dlužníků stoupá

Komentář na facebookovém profilu k nárůstu dětských dluhů a jejich řešení

 Exekuce dětských dluhů?! Dětští dlužníci?! Je to vůbec možné v civilizované společnosti? Vedení exekuce proti dvouletému dítěti?! Včerejší vydání 168 hodin ukazalo konkrétní děti a jejich osudy. Věřím, že stejně, jako mně, i vám šel mráz po zádech. To by asi nikdo z nás nechtěl zažít - mít jako dítě exekutora v zádech, nebo se s ním seznámit jako s dárkem k 18. narozeninám.

Již tento týden zveřejníme s kolegy ve sněmovně, jak navrhujeme exekuce dětských dluhů v budoucnosti řešit. Důležité je, aby nevznikaly do budoucna, a samozřejmě také to, aby se naše nynější děti a mladí lidé mohli těchto dluhlů za alespoň nějak snesitelných podmínek zbavit.

Nemáme dokonalé řešení, protože dokonalé řešení neexistuje, ale musíme donutit sněmovnu, aby se tímto problémem začala skutečně zabývat. Počet dětských dlužníků totiž stoupá. Je jich už šest tisíc!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama