Mgr. Kateřina Valachová, Ph.D.

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,21. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.12.2017 18:37:00

Pozice sociální demokracie je jasná, chceme vyřešit sociální služby

Pozice sociální demokracie je jasná, chceme vyřešit sociální služby

Projev na 4. schůzi Poslanecké sněmovny 19. prosince 2017 k vládnímu návrhu zákona o státním rozpočtu České republiky na rok 2018

 Vážené kolegyně, vážení kolegové,

chci zareagovat na komentář pana předsedy vlády pana Babiše k rozpočtu. To, že rozpočet sestavovala předchozí vláda, to je snad jasný fakt. To nikdo nezatajuje. Na druhé straně hnutí ANO bylo součástí koalice, takže je jasné, že také ono mělo zejména skrze Ministerstvo financí zásadní vliv na to, jakým způsobem bude rozpočet sestaven, jak budou nastaveny výdaje, jak budou nastaveny příjmy. Myslím si, že jako bývalá koalice bychom se tady neměli vzájemně přetahovat, kdo přidal nebo nepřidal, myslím si, že směrem k sociálním službám, zdravotním službám, ale také vzdělávacím službám vláda, která dosloužila, udělala absolutně nejvíce za posledních patnáct let a nemá smysl to teď nějakým způsobem zpochybňovat nebo špinit. Pozice sociální demokracie je jasná. Chceme vyřešit sociální služby, aby bylo dost peněz pro pracovníky v sociálních službách. Je to objektivní fakt, rozpočet na to nemohl reagovat, jde o to, že více a více jsou registrovány sociální služby v území, a to až do 31. 12. Stárne nám populace, hrozí nám úprk pracovnic ze sociálních služeb a toto je věc, která je absolutní alfa a omega pro sociální demokracii a pokud její pozměňovací návrh nebude podpořen, nebude také sociální demokracie podporovat tento rozpočet. Je to minimální požadavek. Věřím, že se s bývalými koaličními partnery na tom dohodneme.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama