Mgr. Kateřina Valachová, Ph.D.

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,21. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.04.2016 7:32:00

Předseda ODS opakovaně popírá sám sebe

Předseda ODS opakovaně popírá sám sebe

Reakce ministryně školství Kateřiny Valachové na předsedu ODS Prof. Fialu

 Ráda bych připomněla, že předseda ODS opakovaně popírá sám sebe. On sám stál u zrodu inkluze a našich závazků s tím spjatých. Chápu, že s blížícími se volbami budou někteří politici přitvrzovat a půjdou populistickou cestou, já to však odmítám. Nebudu se podílet na zbytečné hysterii a panice. Jednání na politické úrovni bylo na této úrovni již dost, musíme pomoci výchovným poradcům, pedagogům, ředitelům škol. MŠMT se chce a orientuje na práci, probíhá celá řada seminářů právě směrem k vyjmenovaným aktérům vzdělávacího procesu. V tom budeme pokračovat, stejně jako zajišťujeme potřebné finanční prostředky.

Pokud jde o platy pedagogů, pan Fiala v pozici ministra školství v tomto ohledu mnoho neučinil, já se postavila za požadavek školských odborů za vyšší platy učitelů a v tomto ohledu jednám opakovaně s ministrem financí. O tom také pravidelně informuji veřejnost a sdělovací prostředky. Pro regionální školství jsem po deseti letech zařídila nejvyšší objem finančních prostředků. MŠMT se potřebuje soustředit na práci a české školství si rozhodně nezaslouží tuto politizaci a tlak, který je na něj vytvářen.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama