Mgr. Kateřina Valachová, Ph.D.

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,21. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.03.2021 20:45:00

Rok distanční výuky se výrazně podepsal na vzdělání celé jedné generace

Rok distanční výuky se výrazně podepsal na vzdělání celé jedné generace

Komentář na facebookovém profilu k dopadům distanční výuky na úroveň vzdělání

Ať se mnozí učitelé snažili, jak to jenom šlo, prakticky rok distanční výuky se výrazně podepsal na vzdělání celé jedné generace dětí a studentů. Je naší povinností udělat naprosté maximum pro to, abychom těmto dětem umožnili výpadek dohnat a znalosti i praktické dovednosti doplnit.

Proto navrhuji mimořádný balíček opatření pro roky 2021 a 2022, který bude financován státem z vládního rozpočtu částkou zhruba 7,5 miliardy korun. Jde o investici do budoucnosti, o malou splátku toho, co za ten rok dětem dlužíme. Mají právo na to, aby mohly „dohnat“ to, co se v distanční výuce nezvládlo, i na to, abychom jim dorovnali startovací čáru s dětmi v okolních zemích, které měly většinu času běžnou prezenční výuku, protože u nich školy „vypnuté“ nebyly.

Částka 7, 5 mld korun ze státního rozpočtu se zdá být hodně. Jistě, můžeme se k tomu těšit na peníze navíc z Evropy, to ale nestačí. Toto jsou naše peníze. Peníze pro naši investici do budoucnosti, malá splátka toho, co za ten rok dětem dlužíme. Nesmíme čekat na projekty a zda vůbec dopadnou, ale naše děti musí být co nejrychleji na stejné startovací čáře jako žáci v okolních zemích, které školy narozdíl od nás prezenčně na rok „nevypnuly“.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama