Mgr. Kateřina Valachová, Ph.D.

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,21. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.09.2016 8:35:00

Statut Národního akreditačního úřadu bude v nejbližší době projednávat vláda

Statut Národního akreditačního úřadu bude v nejbližší době projednávat vláda

Ministryně školství, mládeže a tělovýchovy Kateřina Valachová společně s předsedou vlády Bohuslavem Sobotkou a rektory vysokých škol odstartovali nový akademický rok na Akademii múzických umění.

Letošní akademický rok přináší začátek významné změny ve vysokoškolském prostředí – v účinnost vstupuje novela zákona o vysokých školách, která zavádí zejména nový systém akreditací. „V tuto chvíli jsme zvládli všechny legislativní nezbytnosti – máme ustavený Národní akreditační úřad s plně funkční Radou i administrativním zázemím i všechny potřebné předpisy, stanovující oblasti vzdělávání, profil absolventa, práci s potřebnými registry. Statut Národního akreditačního úřadu bude v nejbližší době projednávat vláda. Je jasné, že nový systém bude nabíhat postupně,“ zmínila v projevu ministryně školství. 

Nový systém akreditací přináší vysokým školám další zvýšení jejich autonomie – institucionální akreditace umožní školám, aby si samy akreditovaly studijní programy. „Vnímám to jako velkou šanci pro rozvoj vysokých škol i zvyšování kvality vzdělávání. Samozřejmě to znamená i zvýšení odpovědnosti za vlastní systém zajišťování a hodnocení kvality,“ dodala ministryně Valachová.

Zároveň připomněla, že se podařilo narovnání rozpočtu vysokých škol a zastavit jeho reálný pokles, dochází také ke zvýšení výdajů na výzkum, vývoj a inovace.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama