Mgr. Kateřina Valachová, Ph.D.

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,21. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.11.2019 21:16:00

Vám víc záleží na tom obstruovat

Vám víc záleží na tom obstruovat

Projev na 35. schůzi Poslanecké sněmovny dne 6. 11. 2018 ke třetímu čtení vládnímu návrhu zákona, kterým se mění některé zákony v oblasti daní v souvislosti se zvyšováním příjmů veřejných rozpočtů

Nyní už mnohem klidnějším hlasem, nicméně stejně důrazně zareaguji na pana poslance Fialu i pana poslance Kalouska. Já myslím, že už jenom ta slova, která uvedli, ukazují, že i pro ně je boj o zvýšení rodičovského příspěvku velké téma, diplomaticky řečeno. Zaujala mě myšlenka o činech. Činy - takže činem, který ukazuje, že chci zvýšit rodičovský příspěvek mladým rodinám s dětmi, je, že navrhnu na Poslanecké sněmovně jeho zařazení. To je statečný čin, to je statečný čin - opravdu. Pro mě je mnohem statečnější čin prosadit zvýšení rodičovského příspěvku do programového prohlášení, vstoupit do koalice s koaličním partnerem, získat pro něho důvěru, vládnout, udělat koaliční shodu a zajistit pro to daňové příjmy. To je takový nepatrný čin, nepatrný čin.

A co se týká Sněmovny, tak ta rozhoduje hlasováním, rozhoduje hlasováním většinou. Můžete mluvit, dávat ostrá slova, opakovat se donekonečna, pravda je taková, že vám víc záleží na tom obstruovat a zablokovat daňový balíček, je to pro vás ideová věc, než abyste přiznali, že máte menšinu, to je prostě fakt, než abyste přiznali, že už bylo řečeno vše, včetně podmínek schválení daňového balíčku. A vy v tuto chvíli víte, že na ně nepřistoupíme jako většina, ale vy budete blokovat daňový balíček, a tím blokujete, a ví to každý, tedy i ten druhý bod mimořádné schůze, jinak stačí pouze jedno hlasování, když se bavíme o těch činech, jedno hlasování, takhle zvedneme ruku a můžeme jít na rodičovský příspěvek. Je to hra, vám jde o ideový spor, který pokládám za politicky legitimní, ale vám jde o zvýšení daní. A pokud jsem volila ostrá slova nebo tón, víte, že to nemám ve zvyku, kolegové zprava, není to můj styl, tak je to proto, že jsem bránila sociální demokracii, protože my jsme něco odpracovali a my platíme a hodně, takže chceme zvýšit rodičovský příspěvek pro děti.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama