Mgr. Lenka Kadlecová

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,13. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.05.2015 9:07:00

Nejlepší obrana je útok?

Nejlepší obrana je útok?

Tak zřejmě smýšlí náměstek libereckého primátora Ivan Langr. Jeho ostré a nesmyslné tvrzení na portále nasliberec.cz mě přimělo skutečně uvést věci na pravou míru.

Jeho ničím nepodložené nařčení mé osoby ze lži ve věci Aktualizace protikorupční strategie opravdu nemohu nechat bez odpovědi.

Jako největší manipulaci s mými fakty považuji jeho zcela obrácený gard, kdy píše, že: Paní náměstkyně ve svém výstupu vytvořila fikci, že radnice se chystá v rámci plateb za protikorupční strategii oddávat machinacím s prostředky i účetními doklady, že radnice nemá řádné objednávky na služby, a proto ani neví, kolik bude nakonec strategie stát. Ale radnice to skutečně neví nebo nevěděla. A pokud věděla, pak to tajila.

Abych vnesla do celé záležitosti jasno, rozhodla jsem se všem poskytnout přepis otázek a odpovědí, které náměstek Ivan Langr zaslal.

1.         Kdo si vypracování dokumentu vyžádal, objednal?

2.         Na základě čeho byl vybrán zpracovatel?

3.         Proběhlo výběrové řízení, pokud ano, kolik se do něj přihlásilo uchazečů a kteří?

4.         Kolik zpracování dokumentu město stálo?

Odpověď pana Langra ze dne 14. 5. 2015:

Odpovědi na všechny Vaše dotazy najdete na témže portálu v ostatních přiložených dokumentech, stačí je projít, zjistíte, že neskrýváme vůbec nic. Takže jen v rychlosti: peníze 0,-, na zpracování dokumentu jsem se s KPKP dohodl já, protože mi bylo radou města uloženo předložit zpracovanou strategii (dokument č. 1 - usnesení RM), k čemuž musím činit konkrétní kroky. Toto byl jeden z nich, mezi další patří např. svolávání konzultačních schůzek (dnes), veřejného projednávání atd. KPKP proto, že v regionu nepůsobí žádná jiná protikorupční organizace, která by mohla vstupní analýzu s historickým kontextem zpracovat, to je naprosto nepochybné. První peníze budeme platit teprve za dnešní konzultaci k cílům strategie, jíž se účastnili zástupci Oživení, Frank Bold a KPKP. Pokud budete jakýkoli další dotaz, milerád zodpovím.

A následovaly další dotazy:

1.         Jaká finanční částka bude na odměny za včerejší schůzku komu vyplacena.

2.         Existuje nějaký celkový rozpočet na celý záměr?

3.         Pokud ano, z jaké položky rozpočtu města bude hrazen?

4.         S jakými položkami v rozpočtu záměru je počítáno (na co a v jakých částkách).

Odpovědi pana Langra ze dne 15. 5. 2015

1.         nevím výši, dosud nepřišly faktury, ale jednání se podle předpokladů zúčastnili zástupci všech tří NNO – Oživení, FB a KPKP,

2.         neexistuje, pouze odhaduji, že to budou max. jednotky desítek tisíc za konzultace(jako celková částka). Bude záležet na počtu konzultací, nicméně většinu věcí budeme dělat inhouse (viz časový plán přípravy strategie – soubor 1),

3.         předpokládám z položky rezerva náměstka, schválené ZM dne 29/1/2015,

4.         viz výše – pouze konzultační činnost s Oživením, FB a KPKP, a to počínaje 14/5/2015. Vše do té doby bylo zdarma, včetně vstupní analýzy. Ostatní věci zpracujeme na MML s nulovými náklady v rámci běžné pracovní činnosti.

S dotazy ohledně vstupního dokumentu se obracejte na zpracovatele, nikoli na mě. Jak jsem již včera psal všem zastupitelkám a zastupitelům, KPKP bylo na jednání s NNO požádáno, aby provedlo ještě jakousi připomínkovací revizi textu, své náměty, připomínky, poznámky atd. může nyní vznést jakýkoli zastupitel (na zpracovatele). Stejně tak mohli zastupitelé vstoupit i do přípravy textu, byli o to požádáni KPKP 17/4 (dokument č. 2). Že to učinilo jen málo z nich, je věc jiná.

Po třech dnech (18. 5. 2015) pak ještě náměstek Langr zaslal dodatek: Došlo jen k jediné změně - proplácet konzultace budeme z položky konzultační a právní služby, kterou mám na svém odboru.

Věřím, že si z předložené komunikace každý vytvoří obrázek, jak je to s transparentností současného vedení. V souvislosti s tím, že ještě před mým článkem mělo KPKP v dokumentu zveřejněném na stránkách statutárního města Liberec svou reklamu s výzvou na finanční podporu KPKP, která po vydání mého článku zmizela, musí nutně celá záležitost ve všech, kteří se o dění na liberecké radnici zajímají, vzbuzovat pochyby.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama