Mgr. Lenka Kadlecová

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,13. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.04.2015 20:51:29

Nové logo si Liberec bezesporu zaslouží. Ale nešlo by to jinak?

Nové logo si Liberec bezesporu zaslouží. Ale nešlo by to jinak?

Jako dobrý nápad mi přijde myšlenka, se kterou přišlo současné vedení statutárního města Liberec. Chce vytvořit nové logo města, které by nahradilo stávající, již přežité.

Moderní grafika reprezentující město na všech výstupních materiálech jej určitě posune ve vnímání veřejnosti směrem k lepšímu. Otázkou však je, zda cesta, jakou město zvolilo, je tou správnou.

Obeslalo s výzvou firmy, které již pro Liberec nějaké grafické materiály zpracovávaly. V době, kdy se to v celé republice hemží státními i soukromými školami zaměřujícími se na design, se přímo nabízelo řešení oslovit ty v Libereckém kraji, přičemž některé z nich mají opravdu vysoké renomé.

V případě vyhlášení soutěže o hodnotné ceny nejenom že by celá zakázka nemusela ukrojit přehnanou částku z chudého městského rozpočtu, ale také by talentovaní studenti mohli získat výjimečnou příležitost, jak si začít budovat své jméno. Kromě toho mladí lidé nezatížení konvenčním myšlením a nespoutaní obchodními zájmy mnohdy dají ve své tvorbě na odiv svou akční kreativiu. Z jejich rukou pak vychází originální návrhy, které v leckterých případech i předčí výsledky špičkových designérských studií.

Jen doufám, že když už koalice vsadila na léta existující firmy, že se u konečného zhotovitele neprokáže spojitost s některou částí libeercké koalice. Vždyť právě ona ve své předvolební kampani brojila (i proti smyšlenému a neexistujícímu) protěžování společností údajně navázaných na strany, které byly v předchozích obdobích ve vedení města.

A také věřím, že vítězný návrh vzejde z hlasování Liberečanů. Vždyť komunikace s veřejností a vyslyšení jejích názorů byl dalším z taháků neférového politického předvolebního boje zejména Změny.

Lenka Kadlecová
Předsedkyně KVV ČSSD Libereckého kraje

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama