Mgr. Lenka Kadlecová

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,13. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.04.2015 8:20:00

Sami sobě medvědem

Sami sobě medvědem

Současná liberecká koalice neunese sebemenší kritiku, a to ani když je předložena vtipnou formou, jako se tomu stalo v podání bývalé primátorky Martiny Rosenbergové.

Ta vystavila po sto dnech jejich vlády nad městem pod Ještědem vysvědčení. Odezva na sebe nenechala dlouho čekat. Neuvěřitelným způsobem vytvořená „anonymní“ anketa mezi zaměstnanci, kdy pracovníci tiskového oddělení museli obvolávat konkrétní zaměstnance, aby z nich vytáhli jejich názor na současné vedení, asi neunikla ničí pozornosti. Propagandistický způsob nechci rozebírat. Jen jsem čekala, jak se k tiskové zprávě postaví místní média.

Psali jsme:


A musím říct, že příjemně překvapila. Původně jsem se sice domnívala, že takovým blábolem a snůškou chvalozpěvu na sebe samé se ani nebudou zabývat. Nakonec jsem ale ráda, že tomuto tématu svůj čas a pozornost věnovala. Nejenom pro poměrně trefnou glosu Jana Šebelky, se kterou v mnoha pasážích souhlasím. Ale zejména proto, že díky jejich výstupům měla veřejnost možnost nahlédnout do praktik, jaké nyní na radnici provozují.

Naprosto souhlasím s některými hlasy, které se objevují v diskuzích, jenž se původně domnívaly, že jde o aprílový fórek, neb tisková zpráva vyšla právě 1. dubna. Divím se vedení liberecké radnice, že když vidělo první reakce, že to v žert neobrátilo. Mohlo tím ještě nastalou, nelze říci jinak než trapnou, situaci zachránit a myslím, že spousta lidí by to jako pokus o žert vzala.

Takto, soudě podle reakcí mého okolí a odezev čtenářů v diskuzích, jsem přesvědčena, že samy sobě ANO a Změna provedly mědvědí službu. Podle mě bylo jen otázkou času, kdy se zejména někteří členové koalice, jejichž jednání hraničí až se sektářstvím, neudrží na uzdě a projeví opojení ze své rádoby moci a své rádoby nedotknutelnosti. Myslím, že takových ukázek nás čeká v nebližších měsících spousta a že se tudíž všichni v Liberci máme na co těšit. Asi budeme jen zírat...

Mgr. Lenka Kadlecová - náměstkyně hejtmana LK pověřená řízením resortu sociálních věcí, předsedkyně KVV
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama