Mgr. Libor Michálek, MPA

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,12. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.09.2016 14:05:00

Je zatím málo senátorů, kteří protikorupční opatření aktivně prosazují

Je zatím málo senátorů, kteří protikorupční opatření aktivně prosazují

Rekonstrukce státu představila 29. září své průběžné hodnocení politiků, kteří se zavázali k podpoře protikorupčních zákonů Rekonstrukce státu.

Ze všech 25 senátorů, kteří zatím svůj podpis připojili alespoň pod jeden z 9 prosazovaných zákonů, nejlépe plní svůj slib Libor Michálek, zvolený za Piráty, Lidovce a Zelené. Těsně je následován Václavem Láskou, dalším pirátsko/zeleným senátorem.

Senátor Michálek kromě podpory protikorupčních zákonů při hlasování navíc s kolegy od Pirátů a Zelených představil vlastní návrh řešení problematiky obsazování dozorčích rad státních firem odborníky a předložil také vylepšující pozměňovací návrh u reformy financování politických stran. V současnosti připravuje pozměňovací návrh k dalšímu „rekonstrukčnímu“ zákonu, zákonu o střetu zájmů.

„Ocenění si velmi vážím, na straně druhé je škoda, že je zatím málo senátorů a senátorek, kteří protikorupční opatření aktivně prosazují. Doufám, že se to po volbách zlepší. Měli by to být politici, kteří s návrhy pozitivních legislativních změn aktivně přichází. Situaci, kdy většinu politiků musí stále ke změnám „dokopávat“ občanská společnost, nepovažuji za aktuální.“ Říká Libor Michálek, senátor za volební obvod 26.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama