Mgr. Lubomír Metnar

  • BPP
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.03.2019 5:29:00

Army test je skvělý nápad, jak ukázat, co všechno musí vojáci zvládnout

Army test je skvělý nápad, jak ukázat, co všechno musí vojáci zvládnout

Novinářské dvojice i děti ze základních škol dnes prošly každoroční fyzickou přípravou vojáků z povolání.

Pět smíšených dvojic novinářských týmů a pět disciplín. To byl obsah letošního ročníku Army testu, který se dnes konal v atletické hale Centra sportu ministerstva vnitra Olymp v Praze. Dopoledne soutěžily děti z pražských základních škol, odpoledne se uskutečnila premiéra soutěže o Pohár ministra obrany. Cenu za první místo předal Lubomír Metnar novinářům z televize Prima, druhé místo vybojovali kolegové z odboru komunikace a třetí místo si zasloužili redaktoři z ČTK.

„Army test je skvělý nápad, jak ukázat, co všechno musí vojáci zvládnout. Novináři dnes měli možnost si to vyzkoušet a odnést si tak v případě úspěchu cenný náramek a další drobnosti,“ řekl ministr obrany Lubomír Metnar v atletické hale.

Výborná fyzická kondice

Upozornil, že podmínkou pro službu v armádě je mimo jiné výborná fyzická kondice. „Děti i dospělí si na vlastní kůži mohli vyzkoušet disciplíny, které musí vojáci v rámci takzvaného přezkoušení každoročně absolvovat. Prověřují sílu i vytrvalost,“ dodal ministr Metnar.

Školáci, ale i dívky a mladí muži měřili síly v pěti disciplínách – hrazda, lehy-sedy, kliky pro muže, pro ženy předklon, dřepy čelem ke zdi a běh. Ministerstvo obrany reprezentoval náměstek ministra obrany Pavel Beran a smíšená dvojice Daniela Hölzelová a Petr Toman z odboru komunikace. Přestože se jim při plnění disciplín objevoval na čele pot, Army test 2019 zvládli skvěle. Vybojovali druhé místo. Na stupně vítězů vstoupali novináři z televize Prima a třetí příčka patřila redaktorům z ČTK.

Stačila hrazda a prostor pro běhání

„Army testem chceme podporovat zdravý životní styl a pravidelný pohyb jak dětí, tak dospělých. Účastníci si prošli jednoduchými cviky, na které jsme potřebovali pouze hrazdu a prostor pro běhání,“ vysvětlil kapitán v záloze Ludvík Cimburek, který Army test organizuje.

Na závěr se ministr obrany obrátil ještě k novinářům: „Jsem rád, že jste přijali naši výzvu a sami si dnes přišli vyzkoušet, co všechno musí vojáci absolvovat. Blahopřeju všem, kteří jste měli tu kuráž a zúčastnili se. Pohár ministra obrany bám bude připomínat, že jste na jeden den vyměnili redakce za sportovní halu.“

Army test je sportovní aktivita, která zábavnou formou přibližuje, že vojáci kromě jiných dovedností musí mít i vysokou fyzickou zdatnost. Hodnocení pro děti je nastaveno tak, aby většina dětí test úspěšně zvládla.
Požadavky se postupně zvyšují až do 18 let, kdy jsou nároky na fyzickou kondici pro muže i ženy v armádě nejvyšší.
Je určen pro děti a dospělé od 6 do 60 let, pro školy, zájmové oddíly, dětské tábory, firemní akce, sportovní dny.
Skládá se z 5 disciplín, každá se hodnotí známkou 1-3 jako ve škole.
Jednotlivé disciplíny vycházejí z přezkoušení fyzické zdatnosti vojáků z povolání, které jsou modifikované pro děti a mládež ve věku 6 - 17 let.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama