Mgr. Lubomír Metnar

  • BPP
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.05.2019 6:28:00

Čeští vrtulníkáři mají mezi spojenci skvělou pověst

Čeští vrtulníkáři mají mezi spojenci skvělou pověst

Ministr obrany Lubomír Metnar se dnes zúčastnil mezinárodního cvičení Dark Blade 2019, které se již třetí týden odehrává v České republice, konkrétně u 22. základny vrtulníkového letectva v Náměšti nad Oslavou.

 Cvičení navštívil i předseda Senátu Parlamentu České republiky Jaroslav Kubera, náčelník Generálního štábu Armády České republiky armádní generál Aleš Opata, další zástupci Armády ČR, Ministerstva obrany ČR, místní samosprávy a zástupce ředitele Evropské obranné agentury EDA.

„Jsem rád, že jsem mohl na základně v Náměšti navštívit naše vrtulníkáře, kteří mají mezi spojenci skvělou pověst. Své umění dokazují i na cvičení Dark Blade, kterého se účastní přes tisíc vojáků z šesti zemí,” uvedl ministr obrany Lubomír Metnar při ukázkovém dni cvičení. Celým dnem prováděl ředitel cvičení plukovník Miroslav Svoboda.

Součástí programu byla ukázka základny a zázemí, stálá expozice základny ukrývající řadu historických odkazů základny od minulosti, až po současnost a také hangár, kde byla připravena ukázka techniky participujících armád, zejména pak vrtulníky CH-53, NH-90, A-109 a samozřejmě technika AČR v čele s Mi-171š a Mi-24.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama