Mgr. Lubomír Volný

  • Volný blok
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,85. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.07.2020 19:38:00

Co když se lékaři nebudou chtít nechat očkovat neověřenou vakcínou?

Co když se lékaři nebudou chtít nechat očkovat neověřenou vakcínou?

Projev na 56. schůzi Poslanecké sněmovny dne 9. 7. 2020 ke kontrole plnění usnesení Poslanecké sněmovny k vyhodnocení průběhu první vlny pandemie koronaviru a opatření k prevenci druhé vlny a informacím vlády o aktuálním výskytu COVID

Děkuji, pane předsedající. Dobrý den, dámy a pánové. Doufám, že se mi z toho nepodaří vyrobit nějakou antivakcinační přestřelku, nicméně když už se tady bavíme o tom, na co vše se připravit, možná by se vláda měla připravit i na nechuť lékařů nechat se očkovat neprověřenými vakcínami, jak jsme to viděli například v roce 2009, kdy přední lékaři, například kardiochirurg Jan Pirk nebo profesor Pavel Pafko či Lukáš Pollert se odmítli nechat očkovat neprověřenou vakcínou, a jestli se nepletu, 99 % lékařů učinilo úplně stejně, 90 % zdravotních sestřiček úplně stejně. My jsme utratili několik set milionů korun za vakcínu, kterou jsme se potom snažili zbytečně zadarmo nabídnout někomu jinému.

Takže možná bychom mohli nechat udělat takový průzkum mezi lékaři, jestli se vůbec nějakou vakcínou, která byla zkoušena někde 14 dnů, maximálně tři týdny, nechají očkovat. Možná soukromě bychom mohli jít ven na chvilku a tam kolegové lékaři by mi mohli říct, jestli se očkovat nechají, nebo ne. Děkuji.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama