Mgr. Marek Výborný

  • KDU-ČSL
  • ministr zemědělství
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.06.2020 5:35:00

Štěrku se nenapijeme

Štěrku se nenapijeme

Komentář na facebookovém profilu k těžbě štěrkopísku na Hodonínsku

 Již minulý rok jsme spustili kampaň "Voda nad zlato". Ono se to na první pohled zdát nemusí, ale Českou republiku sužuje sucho. A to VELKÉ sucho, které jeden déšť nespraví. Vody, zvláště té pod zemí, je čím dál méně. Je to přetrvávající problém, který doposud nikdo neřeší. Někteří politici dokonce tvrdí, že takový problém nemáme.

Opak je ale pravdou a upozorňují na to všichni odborníci. Přesto je to problém řešitelný. A začít se musí u legislativy. Proto navrhujeme ústavní ochranu vody a půdy. Těžba štěrkopísku, jako to vidíme na Hodonínsku, nesmí být prioritnější než voda pro místní obyvatele, plodiny, lesy a zvířata. Štěrku se nenapijeme! Bez vody zkrátka není života. Pojďme vodu ochránit společně.

Podepište naši petici a seznamte se s body, které mají pomoci české krajině (ZDE).

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama