Mgr. Marta Semelová

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,61. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.02.2012 14:38:25

Aféry Dopravních podniků hl.m. Prahy a předvolební sliby koalice

Aféry Dopravních podniků hl.m. Prahy a předvolební sliby koalice

Dopravní podnik hl.m. Prahy, to je v posledním období jedna aféra za druhou a radniční koalice odmítá o problémech jednt. Proto Klub KSČM v ZHMP podporuje návrh na svolání mimořádného jednání zastupitelstva k této problematice.

Dopravní podnik hl.m. Prahy, to je v posledním období jedna aféra  za druhou. Tisk jízdenek či nákup pohonných hmot a následný přesun peněz na Panenské ostrovy, praskající podvozky na vozech metra, čirou náhodou pár dní po prošlé záruce, takže je musí DP opravovat sám, problémy kolem prodeje kompletního vybavení dílen plzeňské firmě Škoda Transportation za 238 milionů, přičemž do ní DP v minulosti údajně investoval minimálně 851 milionů, podivné výběrové řízení na generálního ředitele, zbavení se opozice v Dozorčí radě DP atd.

                 Na mnohé otázky, např. kolem prodeje opraven a zajištění oprav najatou firmou /outsorcingem/, na zvláštní praktiky advokátní firmy najaté DP na vymáhání pokut atd., jsme marně upozorňovali už za minulého vedení města Občanskou demokratickou stranou. I v tomto období jsme požadovali projednání situace na jednání zastupitelstvu..marně. Koaliční většina naše návrhy pravidelně přehlasuje. Problém Dopravních podniků jsme proto interpelovali… opět bez odezvy. Projednání situace v Dopravních podnicích jsme za klub KSČM navrhli zařadit i na posledním, únorovém zasedání Zastupitelstva hl.m.Prahy. Náš návrh, opřený o věcné argumenty, však očividně vládnoucí ODS a TOP 09, nezajímal. Hlasovali proti jeho zařazení, prý nejsou na jednání připraveni, atd. Aniž by však cokoliv zastupitelům řekli doporučili hned druhý den bez výběrového řízení nového generálního ředitele. Proto podporujeme návrh na svolání mimořádného jednání zastupitelstva k této problematice.

Marta Semelová

předsedkyně klubu KSČM v ZHMP

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama