Mgr. Marta Semelová

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,62. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.05.2013 18:31:00

Stát rezignoval na předškolní vzdělávání

Stát rezignoval na předškolní vzdělávání

Vláda dnes schválila na návrh ministerstva práce a sociálních věcí dětské skupiny, které mají být alternativou k jeslím a mateřským školám.

“Je  to krok zpátky,” komentovala vládní návrh poslankyně PČR Marta Semelová. “Stát rezignoval na předškolní vzdělávání. Mateřské školy zajišťují všestranný rozvoj dětí, zatímco dětské skupiny budou pouhou “hlídací službou”. Problematické jsou i snížené nároky na hygienické předpisy zařízení a odbornost těch, co budou o děti pečovat. Podle záměru, který dnes vláda schválila, mohou skupinu navštěvovat děti od 1 roku věku až po zahájení školní docházky. Předškolní vzdělávání je velmi  významné pro další dětský vývoj, zde není bráno v úvahu. Dětské skupiny  nemohou být alternativou k jeslím a mateřským školám, i když rozumím tomu, že mohou pomoci rodičům, kteří potřebují nastoupit do zaměstnání. Toto řešení je opět nesystémové, stát by měl s ohledem na demografický vývoj investovat do zřizování nových mateřinek, a nikoliv experimentovat  s těmi nejmladšími.”
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 1 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama