Mgr. Martin Červíček, Brig.gen.v.v.

  • ODS
  • Náchod
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.07.2020 21:28:00

Na všechny naplánované stavby probíhají výběrová řízení

Na všechny naplánované stavby probíhají výběrová řízení

Královéhradecký připravil seznam dalších silnic druhé a třetí třídy, které hodlá letos opravit. Využije na to dotaci 238,4 milionu korun, kterou mu přislíbil stát ze Státního fondu dopravní infrastruktury (SFDI).

 Opravovat se bude mimo jiné v hradeckých Věkoších, ve Dvoře Králové nad Labem či úsek mezi Kostelcem nad Orlicí a Čermnou nad Orlicí.

„Výbor Státního fondu dopravní infrastruktury podmínečně schválil alokaci v celkové výši čtyři miliardy korun pro kraje na financování oprav silnic druhé a třetí třídy. Pro Královéhradecký kraj to znamená částku 238,4 milionu korun, kterou využije například na opravu frekventované silnice mezi Teplicemi nad Metují a Adršpachem. Zrekonstruovat chceme ale také například silnici mezi hradeckými Věkošemi a Správčicemi. Na všechny naplánované stavby probíhají výběrová řízení. Zahájení stavebních prací předpokládáme na přelomu července a srpna,“ informoval první náměstek hejtmana Martin Červíček odpovědný za dopravu.

Královéhradecký kraj v roce 2020 hodlá investovat do silnic druhé a třetí třídy částku přesahující 1,4 miliardy korun. Pro letošek k plánovaným dopravním stavbám nyní přibyde dalších 12 staveb za 238,4 milionu korun financovaných ze SFDI.

„Již čtvrtým rokem investujeme do krajských silnic a mostů částku vyšší než jedna miliarda korun. S letoškem bychom tak měli přesáhnout hranici pěti miliard. Stav většiny našich silnic není ještě zdaleka uspokojivý, ale věřím, že výsledky takto vynaložených prostředků a také systematického plánování oprav již začínají motoristé pociťovat. Přeji si, aby kraj v tomto trendu pokračoval,“ připomenul náměstek Martin Červíček.

Všechny aktuálně plánované opravy silnic najdete na webu ZDE.

Seznam nově plánovaných oprav silnic II. a III. třídy v roce 2020:
III/3086, III/3087 Čibuz, křižovatka
II/328 hranice okresu JC/HK Slavhostice – Jičíněves II.
III/30110 Teplice nad Metují – Adršpach II.
II/325 Hostinné – Rudník, II. sekce
III/29915 Dvůr Králové nad Labem, Heydukova II. etapa
III/28430,31,32 Holovousy
Silnice III/29912 Hradec Králové (Věkoše) - Správčice
III/32846 Tuř – Popovice I
II/28436 Mlázovice – Choteč
III/3162 Kostelec nad Orlicí – Čermná nad Orlicí
II/318 Častolovice I. + II. etapa
II/309 Kounov – Plasnice, I. etapa

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama