Mgr. Martin Červíček, Brig.gen.v.v.

  • ODS
  • Náchod
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.02.2021 8:39:00

Pověřené školy se starají o děti rodičů krizových profesí

Pověřené školy se starají o děti rodičů  krizových profesí

Hejtman Královéhradeckého kraje Martin Červíček ve spolupráci s obcemi s regionu pověřil 41 škol a školských zařízení v kraji, které budou pečovat o děti rodičů zařazených do složek IZS a dalších krizových profesí.

Ty stanovila vláda České republiky na základě vyhlášení nového nouzového stavu. Péče bude zajištěna pro děti ve věku od 2 do 10 let. Z rozhodnutí vlády jsou pro prezenční vzdělávání školy uzavřeny, výuka nadále probíhá distanční formou. V provozu nebudou ani mateřské školy.

„Musím poděkovat a velice zdůraznit, že si nesmírně vážím práce všech zaměstnanců ve školách, které jsem po dohodě s vedením měst pověřil proto, aby se postarali o děti  rodičů těch profesí, které nutně potřebujeme ke zvládnutí pandemie. Jejich nepřítomnost na pracovišti by při už tak maximálně zatíženému personálu v nemocnicích, sociálních zařízení, ve složkách integrovaného záchranného systému i v  dalších krizových profesí vážně ohrozila jejich chod tolik potřebný ke zvládnutí pandemie,“ říká hejtman Martin Červíček, který přivítal změnu věkového složení dětí, a to již od dvou do deseti let.

Pověřené školy zpravidla fungují převážně v době, kterou si zaměstnavatelé domluví  na základě požadavků dotčených zaměstnavatelů a po dohodě rodičů s vedením školy. Ve všech určených zařízení mají děti zajištěno stravování zdarma. Maximální počet ve skupinkách je třicet dětí ve věku od dvou do deseti let. Pověřená zařízení podle svých možností pomáhají školákům zajistit i distanční výuku.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama