Mgr. Martin Červíček, Brig.gen.v.v.

  • ODS
  • Náchod
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.12.2021 10:20:00

Prosím, přijďte pomoci

Prosím, přijďte pomoci

V návaznosti na zvýšený počet hospitalizovaných pacientů s covidem-19, ale i na rostoucím zájmu veřejnosti o testování a očkování stoupá také pracovní nasazení zdravotníků v nemocnicích. Hejtman Martin Červíček proto v dopise požádal o pomoc.

 „Obracím se na Vás v této pro všechny nelehké době, kdy současná pandemie nemoci covid-19 s sebou přináší řadu omezení běžného života.

Jsem si vědom toho, že mnozí z Vás jste již v období předcházejících pandemických vln dobrovolně pomáhali v nemocnicích na území kraje jak s péčí o nemocné pacienty, tak s očkováním či testováním našich občanů.

Bohužel, opět nastalo období, kdy jsou naše zdravotnická zařízení téměř naplněna pacienty a zdravotničtí pracovníci jsou unaveni a někteří též sami nemocní. Blíží se vánoční čas, avšak prognózy vývoje pandemie ho nerespektují.

I přesto, že usnesení vlády Vám ukládá k zajištění poskytování zdravotní péče pracovní povinnost, nechci prozatím tohoto nařízení využít a chci Vás, lékaře, sestřičky a jiné zdravotnické pracovníky poprosit, abyste především ve své mimopracovní době byli solidární se svými kolegy v nemocnicích a přišli pomáhat do nemocnic v našem kraji, ať už do očkovacích či testovacích míst, anebo na jiné pozice dle požadavků nemocnic.

Prosím, přijďte pomoci, abychom všichni společně tuto nelehkou situaci zvládli,“ napsal hejtman v dopise.

V případě zájmu o pomoc v nemocnicích mohou dobrovolníci kontaktovat pracovníky, se kterými se dohodnou na podrobnostech.

  • ON Náchod, Mgr. Lukáš Holub, tel. 737 271 012
  • ON Rychnov nad Kněžnou, Mgr. Renata Boukalová, tel. 702 298 787
  • ON Trutnov, Bc. Eliška Mikschová, tel. 720 020 792
  • ON Jičín, Ing. Romana Doubková, tel. 725 987 117
  • MN Dvůr Králové nad Labem, Jana Lašová, tel.  499 300 695
  • FN Hradec Králové, Bc. Barbora Doris Nyplová, tel. 495 835 207, 607 159 718

    Zvyšující se zátěž na zdravotníky

    Ve všech nemocnicích v Královéhradeckém kraji bylo dnes ráno 285 pacientů hospitalizovaných s covidem-19, přičemž 50 z nich vyžadovalo intenzivní péči zdravotníků.

    Za poslední týden v Královéhradeckém kraji přibylo přes 5,7 tisíce nových případů nákazy covid-19, což se promítá na počtu hospitalizovaných. V posledních dnech navíc situaci komplikuje také nárůst zátěže na akutní péči, kdy přibývá infarktů, mrtvic a dalších hospitalizací nesouvisejících s covidem.

    Vedle toho roste zájem o testování, kdy odběrová stanoviště postupně navyšují kapacity. Tento týden kraj navýšil testovací kapacity v jičínské a rychnovské nemocnici, kdy zde ve vybrané dny v odpoledních hodinách testuje soukromá společnost GHC Genenetics.

    Zvýšený zájem veřejnosti evidují také očkovací místa. Kraj proto se starosty obcí znovu jedná o možnosti mobilního očkování prostřednictvím očkovacího kamionu. Jedná se také například o obnovení očkovacího centra v hradeckém Obchodním centru Atrium.

    Vedle deseti očkovacích míst mají lidé v kraji možnost nechat se očkovat v ordinacích 156 praktických lékařů. Jejich seznam je dostupný ZDE.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama