Mgr. Martin Červíček, Brig.gen.v.v.

  • ODS
  • Náchod
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.06.2019 20:21:00

Rada schválila výběr dodavatelů linkové dopravy pro další čtyři oblasti

Rada schválila výběr dodavatelů linkové dopravy pro další čtyři oblasti

Rada Královéhradeckého kraje rozhodla o výběru dalších čtyř uchazečů soutěže na zajištění veřejné linkové dopravy v regionu. Ti zajistí autobusovou dopravu na Broumovsku, Náchodsku, Novoměstsku a Trutnovsku.

 Minulý týden kraj vybral dopravce pro oblast Královédvorska. O zbylých třech oblastech se rozhodne v následujících dnech. „Rada kraje dnes schválila výběr dodavatelů linkové dopravy pro další čtyři oblasti. Jedná se o oblasti Broumovsko, Náchodsko, Novoměstsko a Trutnovsko. O dalších třech oblastech bude rada jednat v příštích dnech,“ řekl první náměstek hejtmana Martin Červíček.

Dle rozhodnutí Rady Královéhradeckého kraje by veřejnou linkovou dopravu měly zajistit:

  • na Broumovsku sdružení společností CDS Náchod a P-Transport
  • na Náchodsku společnost CDS Náchod
  • na Novoměstsku sdružení společností Transdev Morava a Audis Bus (Konsorcium – Novoměstsko)
  • na Trutnovsku sdružení společností Transdev Morava a Audis Bus (Konsorcium – Trutnovsko)

Minulý týden rada odsouhlasila výběr dopravce pro oblast Královédvorska. Zde dopravu zajistí společnost BusLine KHK. Zároveň s tím radní vyloučili dva dopravce z celkem šesti oblastí z důvodu nedodržení podmínek zadání veřejné zakázky.

Královéhradecký kraj vypsal soutěž na zajištění veřejné autobusové dopravy loni v říjnu. Hodnota celé zakázky činí v maximální hodnotě 7,7 miliardy korun, a je proto nejnákladnější veřejnou soutěží v historii kraje. Tendr má zajistit autobusovou dopravu v celém Královéhradeckém kraji do roku 2030.

Veřejná zakázka se dělí na osm dílčích částí: Broumovsko, Náchodsko, Novoměstsko, Rychnovsko, Trutnovsko, Královédvorsko, Hradecko a Jičínsko. Zajištění autobusové dopravy má přesah i na území sousedních krajů – Pardubického, Libereckého a Středočeského.

Referenční rozsah dopravního výkonu byl stanoven na 18,4 milionu autobusových kilometrů ročně. Aktuální součet maximální výše nabídkových cen v jednotlivých částech je pro jeden rok 716,2 milionu korun bez DPH. Zakázka počítá s nasazením 248 autobusů. Zakázka řeší zajištění veřejné autobusové dopravy na území celého Královéhradeckého kraje od třetí celostátní změny jízdních řádů v roce 2020 do dne předcházející třetí celostátní změny jízdních řádů v roce 2030.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama