Mgr. Martin Červíček, Brig.gen.v.v.

  • ODS
  • Náchod
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.07.2022 14:38:00

Skončí silniční uzavírka mezi Novým Bydžovem a Chlumcem nad Cidlinou

Skončí silniční uzavírka mezi Novým Bydžovem a Chlumcem nad Cidlinou

Od dubna Královéhradecký kraj za úplné uzavírky modernizuje další část frekventované silnice II/327 mezi Novým Bydžovem a Chlumcem nad Cidlinou.

 Letos opravované úseky v celkové délce přes jeden kilometr navazují na stavbu, která začala už v roce 2020.  Šest kilometrů dlouhá část silnice za tu dobu prošla kompletní rekonstrukcí s náklady přesahujícími 140 milionů korun včetně DPH. Silnice by měla být zprovozněna v rámci předčasného užívání v pondělí 18. července.

„Silnice II/327 je důležitou spojnicí mezi Novým Bydžovem a Chlumcem nad Cidlinou pro osobní i nákladní dopravu. Letos se opravy dočkal úsek vedoucí od průmyslové zóny v Zábědově po obec Zachrašťany, kde došlo ke kompletní rekonstrukci silnice včetně podkladních vrstev a aktivní zóny s řešením odvodnění a silničního příslušenství. Termín dokončení stavebních prací byl dodržen, řidiči proto mohou počítat se zprůjezdněním už od 18. července,“ potvrdil krajský radní pro dopravu Václav Řehoř.

Kompletní rekonstrukce šestikilometrového úseku silnice II/327 začala v roce 2020 a kraj na ni vynaložil celkem více jak 140 milionů korun včetně DPH.

„Tři roky pracujeme na modernizaci silnice mezi Chlumcem nad Cidlinou a Novým Bydžovem, která je klíčovou komunikací v rámci regionální silniční sítě. Už na začátku jsme si byli vědomi náročnosti této investice s ohledem na její stavební část, ale také z důvodu zkorigování dopravy a objízdných tras. Teď jsme úspěšně na konci této první fáze, na kterou v letech 2024 a 2025 naváže další připravovaná etapa za 75 milionů korun,“ doplnil hejtman Martin Červíček.

Další etapa modernizace silnice II/327 počítá s rekonstrukcí úseku od průmyslové zóny v městské části Zábědov až po kruhový objezd v centru města Nový Bydžov. Předpokládaná cena této etapy je 75 milionů korun včetně DPH, termín realizace jsou roky 2024 a 2025. Současně s krajskou investicí je v plánu také oprava chodníků a přechodů pro chodce, které by mělo uskutečnit město Nový Bydžov.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama