Mgr. Martin Červíček, Brig.gen.v.v.

  • ODS
  • Náchod
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.08.2019 8:35:00

Vnitro nedodržuje žádný strategický plán nutných investic

Vnitro nedodržuje žádný strategický plán nutných investic

Komentář na facebookovém profilu k hospodaření ministerstva vnitra

 Nejsem ekonom, ale minimálně v oblasti ministerstva vnitra, resp. Policie ČR a dalších bezpečnostních sborů, mám celkem fundovanou představu, jaký je skutečný stav věcí, na které se současný ministr odvolává při svých dalších a dalších žádostech o navýšení peněz. Současně zdůrazňuji, že jsem PRO navyšování SKUTEČNĚ potřebných investic do Policie a dalších souvisejících bezpečnostních sborů - ostatně po změně stavu věcí, které v posledních dnech dokola opakuje ministr vnitra, volám léta. Ale v prvé řadě by mne zajímalo, jak se nakládalo s již o 14, 3 miliard u policie a 3, 1 miliardy u hasičů (v letech 2013 – 2020) navýšenými prostředky?!

Mám pocit, a jsem přesvědčen, že není daleko od pravdy, že se začaly „nesmysluplně projídat“ na provozní a nesystémové mzdové náklady (např. na znovuzavedená místa, bez kterých by policie, jak se v minulosti prokázalo, mohla bez problémů fungovat). A co je úplně nejhorší - již navýšené prostředky se nepodařilo smysluplně utratit za INVESTICE potřebné a musely se „vracet“ do státního rozpočtu nebo utrácet za "nesmyslnosti"!

To vše jenom dokládá, že v rámci hospodaření resortu MV není, resp. se nedodržuje žádný strategický plán nutných investic. Proč ne, když se dá žádat o další, že? A tak policisté stále jezdí ve starých, už nevyhovujících autech, stále nemají moderní rádiové spojení, sjednocené IT technologie, služebny jsou jak z dávných let a hasiči – slovy ministra vnitra – mají stále staré nebezpečné žebříky!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama