Mgr. Martin Kupka

  • ODS
  • ministr dopravy
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.04.2019 14:26:35

Bez nezávislé justice nemůže demokracie dobře fungovat

Bez nezávislé justice nemůže demokracie dobře fungovat

Komentář na facebookovém profilu k účasti na demonstraci proti premiéru Andreji Babišovi a nové ministryni spravedlnosti Marii Benešové.

Přišel jsem na Staromák, protože chci nejen ve Sněmovně jako poslanec bojovat za zachování nezávislé justice. Je to také moje občanské přesvědčení. Bez nezávislé justice nemůže demokracie dobře fungovat. Premiér o sobě nemá mluvit jako o oběti politického procesu a že se dá u nás trestní stíhání objednat. Pokud by to tak bylo, měl by tomu okamžitě zabránit, nebo rezignovat. Rozhodně si ale nemůže dovolit měnit ministra spravedlnosti bez důvodu, když mu současně hrozí obžaloba. To prostě bije do očí a nikdo se nesmí divit, že kvůli tomu chodíme i v dešti na náměstí.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama