Mgr. Martina Berdychová

Místopředsedkyně hnutí Východočeši
  • BPP
  • Královéhradecký kraj
  • náměstkyně hejtmana
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.02.2016 10:55:00

Kontrola dotací je jedním z největších problémů

Kontrola dotací je jedním z největších problémů

Poslankyně Poslanecké sněmovny PČR Martina Berdychová (Východočeši) ve spolupráci s Krajským úřadem Královéhradeckého kraje iniciovala odborné setkání k novému zákonu o řízení a kontrole veřejných financí.

 K účasti přizvala náměstka Ministerstva financí Tomáše Vyhnánka, který představí hlavní změny v zákoně. Dalším hostem bude náměstkyně Ministerstva pro místní rozvoj Olga Letáčková. Ta bude jednak prezentovat systém kontrol dotací EU v novém programovacím období, a zároveň přítomné seznámí s možnostmi, jak pro své obce získat finanční podporu z Evropské unie.

Setkání určené starostům obcí a měst se uskuteční v pondělí 8. února od 13.30 hod v sále Jana Letzela na Krajském úřadu Královéhradeckého kraje.

„Problematiku kontrol dotací vnímám jako jeden z největších problémů, s nímž se ve své práci starostové potýkají,“ uvedla poslankyně Martina Berdychová a dodala: „Považuji proto za přínosné, aby se k připravovanému zákonu mohli vyjádřit na základě svých zkušeností z praxe.“

V současné době se nový zákon, který by měl přinést zjednodušení při kontrolách dotací, včetně jejich duplicity, blíží k projednání v Poslanecké sněmovně a poté v senátu, kde ještě může doznat určitých změn.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama