Mgr. Martina Berdychová

Místopředsedkyně hnutí Východočeši
  • BPP
  • Královéhradecký kraj
  • náměstkyně hejtmana
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.11.2021 20:33:00

Koupelny domova důchodců ve Dvoře Králové projdou kompletní rekonstrukcí

Koupelny domova důchodců ve Dvoře Králové projdou kompletní rekonstrukcí

Královéhradecký kraj vyhlásil veřejnou zakázku na částečnou rekonstrukci domova důchodců Dvůr Králové nad Labem. Předpokládaná hodnota investice, která by měla začít v únoru, je zhruba 28 milionů korun. Nabídky je možné podávat do konce listopadu.

 „V objektu dlouhodobě dochází k poruchám vodovodů i ústředního topení, které se projevují průsaky vody v prostorách kolem sociálních zařízení. Tím dochází k poškozování dalšího majetku jako podlahových krytin, dveří nebo nábytku. Tento stav musíme nutně řešit,“ vysvětluje první náměstek hejtmana Pavel Bulíček odpovědný za oblast inovací, investic a informačních technologií.

Domov na královédvorské Roháčově ulici se pro účel zakázky rozdělí do tří funkčních celků, v nichž se budou koupelny rekonstruovat po etapách. Stavební úpravy totiž budou provedeny za omezeného provozu.

„Na dobu rekonstrukce, kterou předpokládáme na jeden rok, musíme připravit přesun asi třetiny našich klientů do jiného zařízení ve Dvoře Králové. V současnosti jednáme s jeho vlastníkem o podmínkách spolupráce, především o provozních a ekonomických otázkách. Rekonstrukce se dotkne i klientů, kteří v domově zůstanou, protože v uvažovaných třech etapách zůstane vždy třetina objektu mimo provoz. Klientům i pracovníkům musíme zajistit adekvátní podmínky a vše připravit tak, aby dopad stavebních prací na ně byl minimální. Zásadní bude součinnost zhotovitele s vedením domova,“ popisuje náměstkyně hejtmana Martina Berdychová odpovědná za oblast sociálních věcí.

Během rekonstrukce se stěny koupelen obloží velkoformátovými dlaždicemi. Lité podlahy budou beze spár a jako zařizovací předměty se využijí vysoce odolné výrobky. Původní elektroinstalace zůstanou zachovány.

Domov důchodců má kapacitu 80 lůžek. K pokojům klientů patří 40 koupelen, další čtyři jsou společné.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama