Mgr. Martina Berdychová

Místopředsedkyně hnutí Východočeši
  • BPP
  • Královéhradecký kraj
  • náměstkyně hejtmana
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.12.2019 21:32:00

Kraj podporuje zájem o přírodovědné a polytechnické vzdělávání

Kraj podporuje zájem o přírodovědné a polytechnické vzdělávání

Královéhradecký kraj zmodernizoval a vybavil prostory Krkonošského gymnázia a SOŠ ve Vrchlabí. Investice ve výši tři miliony korun zajistila moderní podmínky pro výuku polytechnického a přírodovědného kurzu v rámci zájmového a neformálního vzdělávání

„Kraj podporuje zájem o polytechnické a přírodovědné vzdělávání u dětí a mládeže, a proto jsme vybavili učebny pro výuku kurzů moderními technickými pomůckami. Na škole probíhají kurzy s názvy Bádáme v kroužku Galileo a Zkoumáme přírodu, ve kterých si žáci prohloubí svoje znalosti, získají nové informace a díky nim si třeba najdou daleko lepší uplatnění na trhu práce,“ říká náměstkyně hejtmana Martina Berdychová odpovědná za oblast školství.

„V rámci ukončeného projektu jsme zhruba za tři miliony korun zajistili bezbariérový přístup do učeben i sociálního zařízení a také upravili venkovní prostranství. Současně jsme vybavili učebny moderní technikou například 3D tiskárnou, 3D scannerem, notebooky, kvalitní profesionální fototechnikou, trinokulárními mikroskopy, 3D modelovacím softwarem a dalším vybavením, které škola využije ve výuce a kurzech, které pořádá,“ sděluje radní Václav Řehoř odpovědný za krajské investice. Celkové výdaje projektu jsou financovány 90% z Integrovaného regionálního operačního programu, zbytek doplatí kraj ze svého rozpočtu.

„Naše škola je jedním z pěti gymnázií, kterým se v rámci republiky podařilo uspět ve výzvě Infrastruktura pro zájmové, neformální a celoživotní vzdělávání. Jsme rádi, že díky tomuto projektu umožníme našim žákům pracovat s moderními technologiemi, které jsou mimo finanční možnosti naprosté většiny rodičů,“ doplňuje ředitel gymnázia Martin Vlášek. Po dokončení projektu škola disponuje prostory, které zvýší zájem o polytechnické a přírodovědné vzdělávání a zajistí kvalitní nabídku dalšího vzdělávání v návaznosti na poptávku regionálního trhu práce.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama