Mgr. Martina Berdychová

Místopředsedkyně hnutí Východočeši
  • BPP
  • Královéhradecký kraj
  • náměstkyně hejtmana
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.07.2020 9:49:00

Krajské kulturní organizace získaly dotaci na činnost

Krajské kulturní organizace získaly dotaci na činnost

Královéhradecký kraj přijal dotaci ministerstva kultury ve výši 1,15 milionu korun na podporu činnosti krajských příspěvkových organizací v oblasti kultury.

 Jedná se o Galerii výtvarného umění v Hradci Králové, Centrum podpory uměleckých aktivit IMPULS Hradec Králové a Muzeum a galerii Orlických hor v Rychnově nad Kněžnou. Získané finanční prostředky použijí organizace například na realizaci projektů, edukační, výstavní a galerijní činnost.

Získání dotací vnímám jako velký posun u našich ředitelů příspěvkových organizací, kterým se velmi daří si pro svoji činnost zajišťovat i další finanční zdroje. Hradecká galerie moderního umění čerpá například velké finanční prostředky na edukační, publikační a akviziční činnost. Stejně tak se podařilo získat dotaci centru podpory uměleckých aktivit i rychnovskému Muzeu a galerii Orlických hor. Finanční prostředky organizace využijí především na rozšíření nabídky svých programů pro veřejnost, pořádání výstav a pro galerijní a muzejní činnost,“ sdělila náměstkyně hejtmana Martina Berdychová odpovědná za oblast školství a kultury.

Galerie moderního umění v Hradci Králové získané finanční prostředky ve výši 610 tisíc korun použije na celoroční výstavní činnost a dále na publikaci autora Matyáše Chocholy Vůně úspěchu, která osloví milovníky umění z řad mládeže i dospělých. Mimo kresbu a koláž doplňuje vizuální jazyk knihy i série fotografií dokumentujících autorovy akce a fyzická díla.

Centrum podpory uměleckých aktivit IMPULS Hradec Králové dotací ve výši 500 tisíc korun zajistí projekty s názvy Podpora uměleckých aktivit dospělých a estetických aktivit dětí v Královéhradeckém kraji a Fotografické a filmové aktivity v Královéhradeckém kraji.

Muzeum a galerii Orlických hor v Rychnově nad Kněžnou s pomocí dotace přes 31 tisíc korun realizuje projekt Letem ptačím světem na Sýpce. Jedná se o edukační program pro žáky prvního stupně základních škol spojený s praktickými ukázkami z oboru ornitologie.

Královéhradecký kraj zřizuje deset příspěvkových organizací: Galerie moderního umění v Hradci Králové, Galerie výtvarného umění v Náchodě, Hvězdárna a planetárium V Hradci Králové, Hvězdárna v Úpici, Centrum podpory uměleckých aktivit IMPULS Hradec Králové, Muzeum východních Čech v Hradci Králové, Regionální muzeum a galerie v Jičíně, Regionální muzeum v Náchodě, Muzeum a galerie Orlických hor v Rychnově nad Kněžnou, Studijní a vědecká knihovna v Hradci Králové.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama