Mgr. Martina Berdychová

Místopředsedkyně hnutí Východočeši
  • BPP
  • Královéhradecký kraj
  • náměstkyně hejtmana
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.09.2020 7:33:00

Nabídku středních škol přesuneme do virtuálního prostoru

Nabídku středních škol přesuneme do virtuálního prostoru

Vzhledem k aktuálnímu vývoji pandemické situace Královéhradecký kraj po dohodě s krajskou hospodářskou komorou zrušil plánované Prezentace středních škol a zaměstnavatelů pro rok 2020.

 Školy ale o možnost vlastní prezentace a motivace potenciálních žáků nepřijdou.

„Ačkoliv byla prezentace středních škol v celém regionu oblíbenou a vítanou možností, jak umožnit budoucím středoškolákům co nejlepší seznámení se s nabídkou středních škol v kraji, nemůžeme riskovat zdraví učitelů, dětí ani rodičů. Akci proto přesuneme do virtuálního prostoru. Každá střední škola může do konce října vytvořit své prezentační video o maximální délce čtyři minuty, která budou zveřejněna na portálu skolysobe.cz, kde se s nimi budou moci seznámit žáci základních škol i karieroví poradci,“ uvedla náměstkyně pro školství Martina Berdychová.

Kraj tuto možnost nabízí ve spolupráci s Krajskou hospodářskou komorou Královéhradeckého kraje a Centrem uměleckých aktivit Impuls Hradec Králové, které poskytne případným zájemcům odbornou konzultaci či možnost využít profesionální technické vybavení. V případě technických dotazů se zájemci mohou obrátit na Martina Holoubka (studio@impulshk.cz) a při otázkách ohledně zaslání videa je k dispozici Sonja Večtomov (film@impulshk.cz).

Kraj chystá také setkání s karierovými poradci základních škol formou videokonference, kde se blíže seznámí s oborovou nabídkou středních škol, aby ji pak mohli lépe zprostředkovat žákům.

„Žáci devátých tříd v kraji už o nabídce krajských středních škol vědí od začátku školního roku. Vydali jsme a všem deváťákům rozdali užitečnou pomůcku při výběru střední školy. Brožura Oborovník obsahuje v přehledné a jednoduché podobě kompletní nabídku oborů, které krajské střední školy nabízejí,“ doplnila náměstkyně Berdychová. Oborovník je k dispozici i na webových stránkách kraje ZDE.

Pro první kolo přijímacího řízení podává uchazeč (resp. jeho zákonný zástupce) přihlášku řediteli střední školy do 1. března 2021 (v případě oborů s talentovými zkouškami je termín pro podání přihlášky 30. listopad 2020). Veškeré informace k přijímacímu řízení na střední školy najdete na webových stránkách ZDE v sekci Přijímací řízení.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama