Mgr. Martina Berdychová

Místopředsedkyně hnutí Východočeši
  • BPP
  • Královéhradecký kraj
  • náměstkyně hejtmana
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.06.2021 10:01:00

Radní udělí nové záštity kulturním akcím

Radní udělí nové záštity kulturním akcím

Až do 31. července mohou pořadatelé nejvýznamnějších kulturních akcí žádat o trvalou záštitu Rady Královéhradeckého kraje. Statut trvalé záštity radní udělí na období 2022 až 2025. Letos kraj poprvé osloví i organizátory komerčních festivalů.

„Schválili jsme novou výzvu k předkládání žádostí pro udělování trvalých záštit, a to jedinečným a významným akcím, které šíří dobré jméno Královéhradeckého kraje. Platí pro ně ale určitá pravidla. Musí významně přispívat k rozvoji kulturního života našeho regionu a mít za sebou alespoň pětiletou tradici,“ sdělila náměstkyně hejtmana Martina Berdychová odpovědná za kulturu.

Kraj v letošním roce poprvé osloví i zástupce komerčních festivalů se zavedenou značkou, kteří v kraji zaujímají významné místo. Tyto festivaly by v případě výběru neobdržely finanční podporu na celou akci, ale na konkrétní činnost, jakou je například: řešení ekologických dopadů a předcházení vzniku odpadků, zajištění bezbariérovosti pro hendikepované občany či na edukační workshopy pro občany.

„Doufáme, že můžeme být optimisté a akce se již letos budou moci uskutečnit. Protiepidemická omezení od jara loňského roku těžce dopadla i na kulturu, a proto jsme naposledy udělované záštity pro 24 vybraných akcí v období 2018 až 2020 prodlužovali do roku 2021. Na jejich realizaci jsme přispěli více jak 16 miliony korun. Děkuji všem organizátorům, jsme připraveni je dále podporovat a finanční částky postupně navyšovat. Kultura nám všem velmi chyběla a všichni se těšíme na návrat do normálního života a na příjemné zážitky,“ doplnila Berdychová.

Trvalé záštity významným kulturním akcím uděluje Rada Královéhradeckého od roku 2002. Návrhy na každoroční výši dotace pak schvalují krajští zastupitelé. Žadatelé o trvalou záštitu musí zaslat svoje návrhy v listinné podobě nebo do datové schránky na adresu Královéhradeckého kraje nejpozději do 31. července 2021. Veškeré další informace jsou zveřejněny na webových stránkách kraje.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama