Mgr. Martina Berdychová

Místopředsedkyně hnutí Východočeši
  • BPP
  • Královéhradecký kraj
  • náměstkyně hejtmana
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.11.2020 13:21:00

Třetina sociálních zařízení v Královéhradeckém kraji připravena na plošné testov

Třetina sociálních zařízení v Královéhradeckém kraji připravena na plošné testov

Zhruba třetina z 80 sociálních zařízení v Královéhradeckém kraji do dnešního dne obdržela sady pro plošné testování na covid-19.

 Sady antigenních testů do jednotlivých zařízení distribuuje ministerstvo zdravotnictví. Zařízení by mohla s testováním začít od zítřka. Otestováno bude zhruba čtyři tisíce klientů a čtyři tisíce pracovníků.

„Podle informací ministerstva zdravotnictví by sociální zařízení měla obdržet testovací sady nejpozději ve čtvrtek. Testování by mohlo začít vždy následující den po převzetí testů, takže přepokládáme, že nejdéle v pátek by měla všechna pobytová zařízení testování zahájit,“ informovala náměstkyně hejtmana pro sociální věci, kulturu a cestovní ruch Martina Berdychová.

Plošné testování v sociálních zařízeních by se mělo týkat zhruba čtyř tisíc klientů a čtyř tisíc pracovníků zařízení v Královéhradeckém kraji.

„V další vlně proběhne testování v chráněných bydleních a terénních službách. Tato zařízení by měla antigenní testy obdržet podle našich informací koncem týdne,“ doplnila náměstkyně Berdychová.

Koronavirem je v Královéhradeckém kraji aktuálně zasaženo 37 pobytových zařízení sociálních služeb. V některých zařízeních jde o pozitivní pracovníky, ve dvou desítkách případů se jedná o zařízení, kde se nakazili i klienti.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama