Mgr. Martina Berdychová

Místopředsedkyně hnutí Východočeši
  • BPP
  • Královéhradecký kraj
  • náměstkyně hejtmana
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.08.2020 22:56:00

V Trutnově vzniká regionální Poradenské a vzdělávací centrum

V Trutnově vzniká regionální Poradenské a vzdělávací centrum

Královéhradecký kraj buduje v Trutnově regionální Poradenské a vzdělávací centrum při zdejší pedagogicko-psychologické poradně.

 To bude klientům poskytovat služby ve zrekonstruovaném objektu bývalého internátu České lesnické akademie. Projekt nového centra vyjde na 67 milionů korun s termínem ukončení stavebních prací zhruba za 18 měsíců.

„Naším cílem je, abychom měli na jednom místě poradenské a vzdělávací služby, které by v rámci celého školského systému mohla využívat široká škála klientů. Toto centrum bude nabízet služby dětem, žákům a studentům škol se speciálními vzdělávacími potřebami, jejich zákonným zástupcům, ale i pedagogům pro co nejlepší začlenění žáků se speciálními potřebami ve vzdělávání,“ vysvětlila přínos centra náměstkyně hejtmana pro oblast školství Martina Berdychová.

„Rekonstrukci stávajícího objektu zajišťuje společnost Průmstav Náchod. Stavební práce zahrnují kompletní rekonstrukci všech podlaží, výměnu střešní krytiny a kompletní zateplení. Osobám se zdravotním postižením čí sníženou schopností pohybu bude ke komfortnímu pohybu po budově k dispozici výtah. Náklady na vybudování centra jsou 66,9 milionu korun, kdy většinu z nich pokryje dotace z Ministerstva pro místní rozvoj České republiky,“ uvedl radní pro oblast investic a majetku Václav Řehoř s tím, že veškeré práce by se měly stihnout za 18 měsíců.

V Královéhradeckém kraji nabízí své služby pět pracovišť pedagogicko-psychologické poradny, které se nachází v každém okresním městě. Zároveň je zde bohatá síť speciálně pedagogických center, které poskytují služby pro klienty s mentálním, tělesným, zrakovým i sluchovým postižením, autismem a vadami řeči.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama