Mgr. Martina Berdychová

Místopředsedkyně hnutí Východočeši
  • BPP
  • Královéhradecký kraj
  • náměstkyně hejtmana
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.06.2019 22:08:00

Žáci navrhovali sportovní dresy pro naše mladé sportovce

Žáci navrhovali sportovní dresy pro naše mladé sportovce

Sportovci výpravy Královéhradeckého kraje představili olympijské oblečení.

Královéhradecký kraj na Hrách IX. letní olympiády dětí a mládeže v Libereckém kraji bude reprezentovat 251 mladých sportovců a 47 trenérů. Reprezentační oblečení hradí kraj a dodala ho firma TEAMLINE, s. r. o. Závodní dresy navrhla Aneta Hornychová, studující Střední školu průmyslovou, textilní a polygrafickou.

„Královéhradecký kraj olympijskou výpravu zajišťuje organizačně i finančně. V rozpočtu jsme vyčlenili více než 2,5 milionu korun. Tato částka zahrnuje ubytování, dopravu, stravování a samozřejmě reprezentační a závodní oblečení, které sportovcům a trenérům zůstává. Znamená to, že jej nevyužijí pouze v průběhu olympijských her, ale po celý rok na závodech a sportovních soustředěních, kde náš kraj reprezentují,“ říká hejtman Jiří Štěpán a věří, že některé sportovce z našeho kraje za několik let uvidíme i na velké olympiádě.

„Krajské školství nabízí žákům velké množství studijních oborů. Jedním z nich je modelářství a návrhářství oděvů ve vzdělávacím centru v Červeném Kostelci. Proto jsme přišli s nápadem uspořádat v rámci školy soutěž, ve které žáci navrhovali sportovní dresy pro naše mladé sportovce. Grafický návrh žákyně 3. ročníku Anety Hornychové se líbil nejvíce. Mladí sportovci v dresech ušitých podle vítězného návrhu budou na olympiádě v Libereckém kraji náš kraj reprezentovat,“ doplňuje náměstkyně hejtmana Martina Berdychová.

„Aneta je velmi pracovitá a návrhářství oděvů ji baví. Ráda zkouší nové věci, má hodně nápadů, které dokáže rychle zrealizovat a dotáhnout do konce. Svoje dovednosti uplatnila na souvislé praxi v Národním divadle,“ chválí žákyni Josef Matyáš, ředitel Střední školy průmyslové, textilní a polygrafické a přidává poděkování za odborné a umělecké vedení vyučující Andree Vojtěchové.  

Letní olympiáda se uskuteční od 23. do 28. června na sportovištích v Libereckém kraji a zúčastní se jí více jak 3500 sportovců ze všech krajů republiky. Vlajku výpravy našeho kraje při slavnostním zahájení ponese úspěšná rychlobruslařka Karolína Erbanová, bronzová medailistka ze ZOH 2018 v Pchjongčchangu. Oblečení pro sportovce dodala firma TEAMLINE, s. r. o., kterou zastupuje v České republice firma JAKO.

Olympiáda dětí a mládeže České republiky (ODM) je republiková soutěž krajských reprezentací v kategoriích mladších a starších žáků a žákyň. Vedle tradičních sportů, jako například atletika, plavání, volejbal či fotbal, budou mít mladí závodníci v Liberci nově možnost soutěžit také v judu, sportovním lezení, letním biatlonu nebo v umělecké disciplíně – street art. Další informace o ODM 2019 najdete také na webových stránkách projektu ZDE.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama