Mgr. Michaela Marksová

  • SOCDEM
  • Hlavní město Praha
  • místostarostka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,87. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.07.2016 5:29:00

MPSV a Sdružení místních samospráv se dohodli na spolupráci

MPSV a Sdružení místních samospráv se dohodli na spolupráci

Problematika sociálního bydlení, financování a zajištění dostupnosti sociálních služeb, aplikace nástrojů aktivní politiky zaměstnanosti nebo podpora rodiny a slaďování rodinného a profesního života.

 To jsou hlavní témata memoranda o spolupráci, které v Senátu podepsali ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová a předseda Sdružení místních samospráv Stanislav Polčák. Společným cílem je výkon moderní a efektivní veřejné správy.

„Se Sdružením místních samospráv konzultujeme připravovaný zákon o sociálním bydlení, chceme více spolupracovat na zkvalitnění aktivní politiky zaměstnanosti či na efektivním rozvoji a stabilizaci sociálních služeb v obcích a městech i boji s chudobou a sociálním vyloučením," uvedla ministryně Marksová.

Ministerstvo i Sdružení místních samospráv (SMS ČR) budou usilovat o to, aby byly zohledňovány potřeby obcí a měst a došlo k provázání obou úrovní veřejné správy, tedy místní a ústřední.

Ministerstvo zařadí Sdružení do seznamu připomínkových míst

„Podpisem memoranda deklarujeme vůli obcí našeho sdružení garantovat za předpokladu koncepční a legislativní spolupráce s MPSV sociální služby občanům s trvalým bydlištěm v obcích. Rozhodně jsme otevřeni k další diskusi a spolupráci s rezortem práce a sociálních věcí ohledně klíčových problémů venkova," doplnil předseda Sdružení místních samospráv Stanislav Polčák.

SMS ČR bude zejména předávat poznatky a informace shromážděné od svých členských obcí a měst a na vyžádání ministerstva se písemně vyjádří k jím připravovaným materiálům. Ministerstvo zařadí Sdružení do seznamu připomínkových míst pro legislativní i nelegislativní návrhy (koncepce, analýzy se vztahem k problematice samostatné a přenesené působnosti obcí) a poskytne odbornou pomoc zástupcům místních samospráv.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama