Mgr. Michaela Marksová

  • SOCDEM
  • Hlavní město Praha
  • místostarostka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,87. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.10.2017 22:41:00

Velmi vítám aktivity, které mohou pomoci najít novou práci lidem

Velmi vítám aktivity, které mohou pomoci najít novou práci lidem

Ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová navštívila již sedmý ročník pracovního veletrhu Profesia Days, který se koná ve dnech 25. a 26. října na výstavišti PVA Expo Praha Letňany pod záštitou MPSV.

Nejen uchazeči o zaměstnání, ale i ti, kteří uvažují o změně pracovního místa, by si neměli nechat ujít příležitost potkat se na veletrhu přímo se zaměstnavateli. Vstup je tradičně zdarma.

„Velmi vítám aktivity, které mohou pomoci najít novou práci lidem, ale i těm, kteří o změně svého zaměstnání teprve uvažují," uvedla ministryně práce Michaela Marksová. „V dnešní době, kdy máme nejnižší nezaměstnanost v rámci EU, je pravá chvíle na to, aby si lidé řekli o lepší práci nebo vyšší výdělky," dodala.

Veletrh práce Profesia days je jeden z nejnavštěvovanějších kariérních veletrhů v České republice, kde se už každoročně setkávají tisíce zájemců o nové pracovní příležitosti. V roce 2016 navštívilo veletrh 11 000 návštěvníků a zúčastnilo se více než 100 vystavovatelů. Letošního ročníku se ho zúčastní okolo 150 vč. zástupců MPSV, ÚP ČR a ČSSZ.

Návštěvníci veletrhu mají příležitost osobně a v neformálním prostředí oslovit zástupce vystavovatelů z nejrůznějších odvětví, kteří nabízejí volná místa. Také MPSV se zde chce prezentovat jako zaměstnavatel, který nabízí stabilní a perspektivní zaměstnání ve státní správě. Zájemci mohou s odborníky konzultovat své životopisy, zúčastnit se praktických workshopů nebo přednášek zaměřených na osobní rozvoj, rozjezd podnikání a mnoho dalšího. Zástupci ÚP ČR představí široké portfolio nabízených služeb. Lidé se dozvědí o jaké profese je aktuálně zájem a co zaměstnavatelé vyžadují od budoucích zaměstnanců. Poradenství budou nabízet i zástupci celoevropské sítě EURES.

ČSSZ se na veletrhu představí i v roli velkého a stabilního zaměstnavatele, který zájemcům s praxí i z řad absolventů nabídne perspektivní zaměstnání – od administrativních či úzce specializovaných odborných pozic přes právníky, IT odborníky a systémové inženýry po lékaře.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama