Mgr. Michaela Marksová

  • SOCDEM
  • Hlavní město Praha
  • místostarostka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,87. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.05.2016 9:17:00

Žádost o podporu profesionalizace neziskovek podalo téměř 170 subjektů

Žádost o podporu profesionalizace neziskovek podalo téměř 170 subjektů

V prostorách pražského Fora Karlín se minulý týden uskutečnil již 17. ročník veletrhu neziskových organizací NGO Market. Ministerstvo práce a sociálních věcí, řídicí orgán Operačního programu Zaměstnanost, bylo opět partnerem celé akce.

Celodenní program byl určen zástupcům neziskovek i široké veřejnosti.

Odborníci radili, jak nejlépe nabírat dobrovolníky, přiblížili pravidla strategického plánování nebo představili nejnovější trendy ve fundraisingu. U stánku Ministerstva práce a sociálních věcí, označeného logem Operačního programu Zaměstnanost, se mohli návštěvníci informovat o možnostech podpory z tohoto programu a podrobnostech k aktuálním výzvám. Mimo jiné se mohli zúčastnit semináře věnovanému zrovnoprávnění žen a mužů na trhu práce.

„Právě výzva Budování kapacit a profesionalizace NNO, která umožňuje rozvíjení neziskových organizací, se setkala s mimořádným zájmem. Žádost o podporu podalo téměř 170 subjektů v celkovém objemu přibližně půl miliardy korun,“ připomněla ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová.

Celkem se na veletrhu představilo přes dvě stě neziskových organizací nejrůznějšího zaměření. Pestrý program přednášek a workshopů doplnila napínavá interaktivní hra Únik do bezpečí, která dala nahlédnout do světa Linky bezpečí. NGO Market pořádá Nadace Forum 2000. MPSV akci podporuje nepřetržitě od roku 2011. Více informací je na stránkách veletrhuhttp://www.ngomarket.cz.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama