Mgr. Michal Musil

právník
  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.03.2010 13:03:51

Chceme podporu rodin s dětmi

Chceme podporu rodin s dětmi

Podpora rodin s dětmi je v sociální oblasti prioritní.

Podpora rodin s dětmi je v sociální oblasti prioritní. Je proto nutné vytvářet podmínky pro důstojný životní standard mladých rodin, a to pomocí pro sociálně slabší rodiny a rodiny s dětmi, podporou dostupnosti bydlení a možností zaměstnání pro matky pečující o děti. Při tom je třeba zohlednit výkon osobní péče o děti a další potřebné členy rodiny.

Potřeby mladých rodin musí zohledňovat také bytová politika, protože mladí lidé na začátku své kariéry často nedisponují dostatečnými prostředky na nákup vlastního bydlení. Stát by měl proto zavést nízkoúročené půjčky na pořízení a modernizaci bydlení s možností odpočtů dluhů za každé narozené dítě a zabránit zrušení podpory stavebního spoření.

Za faktor, který by zvýšil spokojenost žen na mateřské dovolené a zřejmě i ochotu mít další dítě, považuji dostatečné zázemí, zejména mateřských center a dostupných a čistých dětských hřišť, ale především finanční podporou jeslí a mateřských škol. Tato předškolní zařízení musí být dostupná pro všechny děti nejen finančně, ale také územně.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama