Mgr. Michal Musil

právník
  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.09.2010 19:25:05

Zapojíme občany do rozhodování ve městě

Zapojíme občany do rozhodování ve městě

Jednou z hlavních myšlenek, s níž jdou třešťští sociální demokraté do komunálních voleb, je zlepšení informovanosti a komunikace s občany a zapojení občanů do rozhodování ve městě.

 Jednou z hlavních myšlenek, s níž jdou třešťští sociální demokraté do komunálních voleb, je zlepšení informovanosti a komunikace s občany a zapojení občanů do rozhodování ve městě.

Považujeme za důležité, aby za činností městské samosprávy stál široký konsenzus a podpora lidí, a proto usilujeme o co nejširší zapojení občanů do veřejné debaty o důležitých věcech, protože vyslechnutí návrhů a vyvolání diskuse mohou přinést cenné informace o přáních a potřebách lidí, alternativní řešení aktuálních problémů a také nové podněty k činnosti.

Základním předpokladem je zvýšení zájmu občanů o veřejné dění a trvalý osobní kontakt představitelů města s občany. Vhodným prostředkem by bylo pravidelné pořádání besed, kde by lidé byli detailně seznamování s chodem města a mohli se k němu vyjádřit. Za zvážení stojí provedení monitoringu současného stavu města a místních částí prostřednictvím výzkumů veřejného mínění.

Rovněž podpoříme rozvoj webových stránek města s co nejširším rozsahem služeb občanům Třeště. Radnice musí více využívat internet k aktivnímu poskytování informací, ať již povinných ze zákona, nebo z důvodů informování občanů a marketingu. Také se zasadíme se o maximální otevřenost měsíčníku Naše město kritickým a opozičním názorům a zaměříme se na možnost většího rozšíření tohoto periodika mezi občany.

Občané mají k dispozici řadu práv daných zákonem. Mohou využívat institut místního referenda, mohou se účastnit zasedání zastupitelstva a vyjadřovat na něm svá stanoviska ke všem projednávaným věcem a také mají právo požadovat, aby určitá záležitost byla projednána radou nebo zastupitelstvem města a v souvislosti s tím byl vznesen návrh na usnesení, které má být přijato. Možnost užívání těchto práv chceme občanům připomínat.

Nezbytností je maximálně otevřený přístup radnice při poskytování služeb a informací občanům, včetně rozšíření hodin pro veřejnost. S tím souvisí také zdokonalování interní komunikace městského úřadu. Občan musí mít možnost kontrolovat, zda je s veřejným majetkem nakládáno hospodárně, zda nedochází k plýtvání veřejnými prostředky na zbytečné investice a zda jsou dodržovány zákony a vyhlášky.

Lidé jsou a vždy budou středem naší pozornosti, a proto považujeme komunikaci s nimi za nezbytný předpoklad pro rozumnou správu našeho města.

Michal Musil
kandidát ČSSD do Zastupitelstva města Třešť

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama