Mgr. Michal Pobucký, DiS.

primátor statutárního města Frýdek-Místek
  • SOCDEM
  • Moravskoslezský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,96. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.11.2020 22:02:00

Senát má učebnicovou příležitost dokázat, že je „Radou“ starších a spravedlivých

Senát má učebnicovou příležitost dokázat, že je „Radou“ starších a spravedlivých

Předseda klubu starostů a primátorů za ČSSD a moravskoslezský zastupitel Michal Pobucký vyzývá Senát k napravení chyby, které se dopustila dolní komora Parlamentu při schválení daňového balíčku minulý týden.

 „Jako primátor města Frýdku-Místku si plně uvědomuji, jaký devastační dopad by mělo naplnění schválení daňových změn nejen na náš kraj, ale na všechny kraje v České republice. Pevně proto věřím, že v Senátu zvítězí zdravý rozum a zákon se do sněmovny vrátí k přepracování,“ říká Pobucký.

Dopad schválení daňových změn, které podle Pobuckého výrazně zasáhnou do rozpočtu samospráv v Moravskoslezském kraji, odhaduje na 750 milionů korun za rok. Zrušení superhrubé mzdy měli sociální demokraté a hnutí ANO v programovém prohlášení vlády, premiér však díky podpoře SPD a ODS prosadil zavedení sazby DPH ve výši 15 a 23 procent. Tato nesmyslná sekera do rozpočtu ČR ve výši 130 miliard korun ochromí kraje a jejich ekonomické fungování. „A s přijetím zákona o zrušení superhrubé mzdy nebyla přijata žádná kompenzační opatření vůči samosprávám, ministerstvo financí nepřišlo s žádným spásným návrhem. Pro náš kraj to znamená zastavení velké části dotačních titulů, nebudou peníze na provoz sportu, kultury ani na podporu neziskových organizací,“ dodává Michal Pobucký.

Starostové za ČSSD podporují svého stranického šéfa Jana Hamáčka v jednáních se senátorskými kluby. „Pan předseda nás informoval, že návrh ČSSD, který představí Senátu, nebude znamenat zvýšení daní pro živnostníky a nezpůsobí výpadek příjmů samospráv. Já osobně věřím, že se vše dá ještě napravit. Ostatně sociální demokracie je tady od toho, aby chránila veřejné služby pro občany, zdravotnictví, důchody a školství,“ dodává primátor Pobucký.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama