Mgr. Milena Johnová

  • PRAHA SOBĚ
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,73. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.12.2020 21:56:00

Dárky teplo domova a blízkost rodiny nenahradí

Dárky teplo domova a blízkost rodiny nenahradí

Radní hl. m. Prahy Milena Johnová předala pracovníkům komunitního centra Jako doma asi 100 dárků a drobností, které na základě její výzvy shromáždili zaměstnanci Magistrátu hlavního města Prahy.

 Pracovnice komunitního centra dárky rozdaly ženám bez domova nebo ženám v sociální nouzi.

„Velice děkuji všem svým kolegyním a kolegům z magistrátu, že i v této hektické době myslí na potřebné. Moc nás v sekretariátu potěšilo, kolik se za pouhý týden sešlo tašek a krabic naplněných mýdly, šampóny, krémy, hygienickými potřebami a dalšími „drobnostmi“, které si ženy bez domova nebo v sociální tísni samy jen těžko pořídí. Dárky sice teplo domova a blízkost rodiny nenahradí, pevně ale věřím, že malá a praktická pozornost nejen pomůže, ale také potěší a zpříjemní sváteční dny,“ říká Milena Johnová, radní hl. m. Prahy pro oblast zdravotnictví a sociální politiky.

Jako doma – Homelike, o.p.s., je nezisková organizace, která se věnuje ženskému bezdomovectví. Zaměřuje se na podporu žen bez domova a v sociální tísni či v krizových situacích, které například přišly o práci, bydlení, potřebují odejít od násilného partnera apod. Pomoc potřebnou ke stabilizaci jejich situace a kvalitnějšímu životu ženám pomáhá najít tým zkušených a velice nápomocných pracovnic. Přibližně stovka dárků od zaměstnanců pražského magistrátu bude od úterý rozdělována mezi ženy, které komunitní centrum Jako doma pravidelně navštěvují.

Komunitní centrum Jako doma se letos zapojilo do takzvaných zimních humanitárních opatření, které hlavní město každoročně pořádá s cílem pomoci lidem bez domova přečkat zimní měsíce v bezpečí. Magistrát hl. m. Prahy s neziskovou organizací navázal spolupráci již dříve, když organizace přišla začátkem letošního roku o prostory pro své působiště v Karlíně. Radní Milena Johnová na tuto situaci rychle zareagovala a našla se svým týmem vhodný prostor na Palmovce v budově v majetku města. Byť byly prostory v ne zcela ideálním stavu, společně s pracovníky centra Jako doma se je podařilo rychle opravit a uvést do provozu a od dubna zde má organizace Jako doma své nové sídlo.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama