Mgr. Milena Johnová

  • PRAHA SOBĚ
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,73. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.06.2021 12:18:00

Dochází ke komunitním šíření mutace delta

Dochází ke komunitním šíření mutace delta

Bezpečnostní rada hl. m. Prahy žádá vládu nezmírňovat povinnost nosit respirátory.

Bezpečnostní rada hl. m. Prahy, která dnes vzala na vědomí informace o stávající epidemiologické situaci v hlavním městě, se obrací na vládu České republiky s žádostí o vydání či úpravu některých mimořádných opatření.

„Ačkoliv se život postupně vrací k normálu, musíme zůstat obezřetní a nepodlehnout iluzi, že pandemie ze dne na den skončila. Vzhledem k tomu, že v Česku už je prokazatelně mutace delta a můžou se objevovat i další, není možné tuto situaci podcenit. Navíc přes prázdniny lidé plánují vyjet na dovolenou nejen po Česku, ale i do zahraničí. Vyzýváme proto vládu, aby zachovala nutnost nošení respirátorů nebo nanoroušek v MHD. Opatrnost se osvědčila i v první vlně pandemie, kdy Praha jako jedno z prvních měst v Evropě nošení ochrany úst a nosu v MHD vyžadovala,” říká primátor hlavního města Prahy Zdeněk Hřib.

„Epidemická situace v Praze se nevyvíjí optimisticky, aktuálně je číslo R na hodnotě 1.34 a dochází ke komunitním šíření mutace delta. V kombinaci s nízkým zájmem o očkování u mladších ročníku je zde velké riziko náhlého příchodu další vlny epidemie. Proto se obracím na všechny, abychom nepolevovali v dodržování protiepidemických opatření a pak také na ty, kteří mohou, aby se nechali očkovat, aby pro Pražany neskončily prázdniny už na začátku července," uvádí radní hl. m. Prahy Milena Johnová.

Praha dále žádá vládu o neprodlenou úpravu formuláře pro cestující do České republiky o uvedení přesné adresy pro pobyt v karanténě, aby Hygienická stanice hl. m. Prahy mohla uskutečnit trasování a kontroly. „Cestou, jak zmírnit možné riziko nákazy zůstává jednoznačně co nejširší proočkování populace, trasování, pravidelné testování a dodržování všech pravidel,” připomíná Zdeněk Hřib.

Podle Bezpečnostní rady Prahy je také zapotřebí vydat opatření, kterým se ukládá uložení povinnosti laboratořím sekvenovat pozitivní výsledky na výskyt mutací ve zpracovávaných vzorcích z odběrových míst na COVID-19. Poslední žádostí Prahy směrem k vládě ČR je, aby v systému ISIN byly označeny osoby, které přijíždějí do České republiky z oblastí s vysokým výskytem a extrémně vysokým výskytem onemocnění COVID-19.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama