Mgr. Milena Johnová

  • PRAHA SOBĚ
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,73. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.04.2021 19:28:00

Pietní místo na Staroměstském náměstí ještě zůstane, postarají se o něj skauti

Pietní místo na Staroměstském náměstí ještě zůstane, postarají se o něj skauti

Na Staroměstské náměstí již přes dva týdny chodí denně desítky lidí a pozůstalých, kteří zde zapalují svíčky, nosí sem květiny a vzpomínají na své blízké.

Na vzhledu tohoto pietního se však podepsalo počasí a povětrnostní podmínky, proto se radní Milena Johnová obrátila za hlavní město na organizaci Junák – český skaut, zda by tomuto spontánně vzniklému místu truchlení a vzpomínek nevrátili skauti a skautky jeho důstojnost.

Staroměstské náměstí stále ještě pokrývá pár křídových křížů, které zde 22. března nakreslili příznivci spolku Milion chvilek pro demokracii jako vzpomínku na více jak 25 tisíc obětí, které v České republice podlehly nemoci covid-19. Původní iniciativa však přerostla v něco, co aktuálně naše společnost velmi potřebuje - pietní místo pro společně sdílenou bolest a společně budovaný soucit.

„Společně s ostatními členy Rady hlavního města Prahy si dobře uvědomujeme, že původní iniciativa Milionu chvilek na Staroměstském náměstí se proměnila. Děkujeme občanům a jejich iniciativám, že vytvářejí pro nás všechny čas a místo pro zastavení, ohlédnutí a zhmotnění smutku. Víme, že takové místo naše společnost velmi potřebuje. Málokdy se něco tak dotýká doslova všech. Rádi bychom proto umožnili, aby si lidé i nadále mohli památku zesnulých v důsledku pandemie covid-19 připomínat. Proto jsme hledali způsob, jak pietní místo na Staroměstském náměstí udržovat v důstojné podobě,“ říká Milena Johnová, radní pro oblast sociální politiky a zdravotnictví.

Během středečního odpoledne dobrovolníci z řad skautů s pomocí města uklidili uvadlé květy a vyhořelé svíčky. Všechny zachovalé květiny, svíčky a další předměty shromáždili skauti a skautky na jednom místě, kam lidé mohou i nadále přicházet sdílet smutek. Celá úprava pietního místa se uskutečnila s vědomím vedení Milionu chvilek.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama