Mgr. Miluše Horská

  • BPP
  • Pardubice
  • místopředsedkyně Senátu
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,75. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.02.2016 13:07:07

Kam směřuje české vzdělávání?

Kam směřuje české vzdělávání?

Vzdělávání je jedním z největších současných problémů naše společnosti.

Co má být jeho obsahem a připravujeme naše děti skutečně prakticky na život? Jaký má být dnešní učitel, co má v dětech rozvíjet? Jakým směrem se ubírá české základní vzdělávání a co brání jeho změnám? Máme žáky trestat nebo je k chybám podněcovat? Otázek je spousta a odpovědí a kvalitních řešení se nedostává dost na to, aby český vzdělávací systém byl dostatečně konkurenceschopný.

Na tato témata budou v pondělí 8. února od 17 hodin v Sále Jana Kašpara diskutovat odborníci na školství: Jaroslav Fidrmuc, bývalý náměstek ministryně školství a Bob Kartous ze společnosti Eduin. Oba mají v řadě věcí zcela odlišné pohledy na úlohu vzdělávání, lze tak čekat zajímavý argumentační souboj. Debaty, která nese název „ Kam směřuje české vzdělávání a co brání jeho změnám?“, se bude účastnit také Ivana Nejedlá, ředitelka Základní školy Studánka a  Petr Řezníček, předseda výboru pro výchovu vzdělávání a zaměstnanost Pardubického kraje. Od nich se očekávají postřehy lidí ze školské praxe.

Debatu organizuje a bude moderovat senátorka Miluše Horská, která se problematikou vzdělávací politiky dlouhodobě zabývá. „Nikomu z nás nemůže být lhostejné, kam kráčí naše školství. Věřím, že tato debata nás v hledání jeho konkurenceschopnosti posunu o kus dál“, sdělila senátorka. Debata chce zodpovědět na několik otázek, které jsou v očích veřejnosti vnímané za sporné. Probírat se budou obsahy učebních osnov, ale také způsob vzdělávání, či novela školského zákona.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama